Soezdal beste reistijd

Het weer in Soezdal

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Soezdal te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Soezdal? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Soezdal

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Rusland:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Centraal-Rusland: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Rusland:

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midwest-Rusland: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost-Rusland:Beste reistijd van Soezdal is mei t/m augustus. Hoewel het kwik in de steppes van Soezdal tussen mei en september wel erg hoog stijgt, wint de zomer het van de winter als beste reisseizoen. Want zo hard als de temperatuur in het zuidoosten klimt, des te harder daalt ze in de rest van Soezdal tussen november en maart.


Reisadvies Soezdal: is Soezdal veilig?

Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
12 juni Onafhankelijkheidsdag, 7 november Dag van Verzoening, 12 december Dag van de Grondwet.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Soezdal

Beste foto's & tips van Soezdal

'526129' door corriedewinter '526129' door corriedewinter

RuslandSoezdal

RuslandSoezdal

Voorjaar op het...pla

corriedewinter

Suzdal is een versterkt stadje uit de tiende eeuw dat ten noordoosten van Moskou ligt. Het ligt op de z.g, Gouden Ring, waar veel plaatsen met een rijke cultuur en bijzondere kerken en kloosters liggen. In Suzdal wordt traditioneel gebouwd en nieuwe huizen mogen niet hoger dan twee verdiepingen zijn. Deze foto maakte ik even buiten Suzdal, waar je meteen op het platteland bent. De wegen zijn paden, de huizen eeuwenoud. Het is vroeg in het voorjaar, de bloesem staat op het punt uit te komen. De dames nemen het er even van. Heerlijk dat de kou voorbij is!

'526230' door corriedewinter '526230' door corriedewinter

RuslandSoezdal

RuslandSoezdal

Suzdal, een levend(ig

corriedewinter

Soezdal, al in 1200 genoemd, ligt 30 km ten noorden van Vladimir, op een hoge oever van het riviertje Kamenka. Wij lopen vroeg in het voorjaar door de velden in de richting van het stadje en dan vallen meteen de witte muren van de vele kerken op. Achter de oude omwalling van het kremlin zie je twee bijzondere kerken. De witte Rozjdestvenski sobor, gesticht in 1220, met zijn blauwe koepels met gouden sterren valt meteen op; het is het enige gebouw in Soezdal dat de Tataarse invasie van 1238 heeft overleefd. De houten Nikolskaja kerk enkele meters verderop is niet zo oud (18e eeuw) en is afkomstig uit Glotovo, een dorpje in de omgeving. Je kunt er vrij rondkijken. Achter de bomen vind je van de residentie van de aartsbisschop nog het kerkje bij de eetzaal met een enkele zuil en een galerij rondom. In de vroegere verblijven van monniken en de aartsbisschop is een interessant museum over de geschiedenis van Soezdal gevestigd. In Soezdal vind je ook de mooi gekleurde houten huizen waar mijn drie matruska's van de vorige foto wonen. De bouw is aan regels gebonden; zo mogen de huizen niet hoger dan twee verdiepingen zijn. Ga zeker eens naar de Handelsarcaden op Torgovaja Plosjtsjad. Daar verkopen de dames hun zelfgekweekte groente en ingemaakte augurken en uien. Er ontstond grote hilariteit toen wij een paar pakjes bietenzaad kochten om later van de oogst de beroemde borsjt (koude of warme bietensoep) te maken.

'550263' door corriedewinter '550263' door corriedewinter

RuslandSoezdal

RuslandSoezdal

Naar het kremlin van.

corriedewinter

Ten noordoosten van Moskou bezoeken we een aantal stadjes, die op de z.g. Gouden Ring liggen. Stadjes met een rijke cultuur en veel bijzondere kerken en kloosters. Hier zie je het Euthymiusklooster van Suzdal, een versterkte stad uit de tiende eeuw. Wij lopen vroeg in het voorjaar langs door de velden in de richting van het stadje dat hoog op de oever van het riviertje Kamenka ligt. De bomen hebben lichtgroene blaadjes en er schijnt een vriendelijk zonnetje. Op het bruggetje bekijkt een visser de jongen die met zijn nieuwe brommer aan het crossen is. Rechtsboven moeten we langs de muur van het Euthymiusklooster lopen om in het stadje te komen. Ons hotel, een voormalig vakantieoord van de partij, ligt een paar kilometer achter ons. We zien alleen maar Russische toeristen.

Laat kaart zien