Altaj-gebergte foto's & tips

'550884' door JosHaarman '550884' door JosHaarman

RuslandAltaj-gebergte

RuslandAltaj-gebergte

De Altai heeft het;..

JosHaarman

De Altai, Ik heb er al veel over geschreven en laten zien, maar deze foto is niet alleen mijn favoriet, hij laat ook zien hoe prachtig het er is. De mythische berg Belukha spiegelt erg mooi in het Akkam meer in de vroege ochtend. Als je het piekseizoen mijdt heb je niet alleen minder last van muggen, ook van de toeristen. In twaalf dagen zijn wij vier anderen tegengekomen. Vier. In twaalf dagen. Dat is alleen op de wereld. Dat is heerlijk. Dat is voor mij hét Columbus gevoel.

'550478' door JosHaarman '550478' door JosHaarman

RuslandAltaj-gebergte

RuslandAltaj-gebergte

Wakker worden in de..

JosHaarman

En na een koude nacht, gelukkig zijn er warme mummy slaapzakken, word je wakker met dit uitzicht. Dan ben je de snel wakker en de kou gauw vergeten.

'550403' door JosHaarman '550403' door JosHaarman

RuslandAltaj-gebergte

RuslandAltaj-gebergte

Wild kamperen is...he

JosHaarman

Na alle foto's van de landschappen onderweg moet er uiteindelijk ook geslapen worden. Ondanks de frisse nachten is slapen in een tent je enige optie in dit gebied. Maar, als je dan slaapt op een plek als dit ben je de kou gauw vergeten!

'550625' door JosHaarman '550625' door JosHaarman

RuslandAltaj-gebergte

RuslandAltaj-gebergte

Alsof het een scene..

JosHaarman

Wandelen door dit gebied is niet alleen prachtig en rustgevend, het heeft ook Dé Columbus factor: weinig tot geen toeristen, avontuur, buiten de gebaande paden.

'550814' door JosHaarman '550814' door JosHaarman

RuslandAltaj-gebergte

RuslandAltaj-gebergte

Aan de voet van de...

JosHaarman

De Belukha berg is niet alleen de reus van zijn omgeving, aan zijn voet ontspringt ook de gletsjer wiens smeltwater door het gehele gebergte kronkelt. Na een fikse hike, zonder zware backpack want je slaapt in de buurt, kun je naar de start van deze gletsjer lopen, klimmen en klauteren.

'550666' door JosHaarman '550666' door JosHaarman

RuslandAltaj-gebergte

RuslandAltaj-gebergte

Lake Ak-Kem, de...spi

JosHaarman

Lake Ak-Kem is een van de hoogtepunten in deze twaalf daagse trektocht, niet alleen vanwege zijn mooie oevers, maar ook vanwege Belukha mountain, de reus van de Altai die met 4506 meter boven alles uittorent. Beklimmen van deze piek is voor de echt geoefenden en hebben we deze tocht achterwege gelaten, maar een paar nachten slapen aan de voet van deze reus is zeer indrukwekkend.

'1108014' door wisseschout '1108014' door wisseschout

RuslandAltaj-gebergte

RuslandAltaj-gebergte

Uitzichtpunt

wisseschout

Rijdend van Kost-Agach richting Shebalino zien we een uitzichtpunt bij de rivier de Chuya, die hier samen met de rivier de Katun samenvloeit. Daar staan ook veel kraampjes waar veel Russen zich tegoed doen aan allerlei lekkers. Een kleine wandeling brengt ons naar een soort uitzichtpunt over de rivier. Er hangt nog steeds een sluier van de vele bosbranden die Siberië teisterden in afgelopen juli. En verder rijden we door de Altai door een fascinerend natuurgebied.

'1107560' door wisseschout '1107560' door wisseschout

RuslandAltaj-gebergte

RuslandAltaj-gebergte

Pétrogliefen

wisseschout

Deze dag laten we de camper staan en gaan met een Russisch " broodje " [ de stoere alleskunner ] het Altai gebergte in. Omdat het nog niet door vervuiling is aangetast, toerisme in de kinderschoenen staat, bijzondere diersoorten herbergt, hoge bergen, schone rivieren, veel wilde bloemen, restanten van oeroude culturen te vinden zijn en bol staat van de pure energie, is het vlgs vele het mooiste gebied op aarde. En het staat op de werelderfgoed lijst. Toevallig is er een medewerkster van een universiteit onderzoek aan het doen en het in kaart brengen van de vele rotstekeningen. Onze gidsen vinden het ook heel interessant. Maar helaas. Er zijn plannen om een pijpleiding aan te leggen en zal ook deze natuur aangetast worden.