Zwarte Zee kustgebied

Hoewel Zwarte Zee kustgebied een groot land is, heeft het maar een kustlijn van 'slechts' 244 kilometer. De zuidoostkust van het land ligt aan de Zwarte Zee. De grootste stad aan de kust is Constanta. Ook erg mooi is het gebied rondom de Donau-delta, dat een paradijs is voor vogelliefhebbers.

Informatie over Zwarte Zee kustgebied

Beste foto's & tips van Zwarte Zee kustgebied

'330653' door EstherV '330653' door EstherV

RoemeniëZwarte Zee kustgebied

RoemeniëZwarte Zee kustgebied

Een kind met een...ki

EstherV

In de zigeunergemeenschap in Roemenië komt het, spijtig genoeg, nog steeds voor dat tieners worden uitgehuwelijkt. Vaak worden de tienermeiden vlak na zo’n huwelijk ook zwanger en krijgen de zorg voor een kind. Het beeld van de foto was dan ook veelvoorkomend in de zigeunerwijk in Babadag… In dit geval dus geen meisje wat voor een jonger zusje zorgt maar ‘een kind met een kind’… twee generaties met een verschil van zo’n veertien jaar…

'330277' door EstherV '330277' door EstherV

RoemeniëZwarte Zee kustgebied

RoemeniëZwarte Zee kustgebied

Trots op oma....

EstherV

Zina woont tegenover het zigeunerschooltje, aan de overkant van de straat. Zina kwam elke dag meedoen met de activiteiten die wij met de kinderen deden en zij vertelde elke keer trots over haar oma. Dat oma voor haar en haar zusjes en broertjes zorgde (haar ouders waren naar het buitenland om te werken) en dat oma de allerliefst was… Wij zagen oma wel vaak op een afstand aan het werk aan de overkant, maar op een dag nam Zina haar oma mee. Ze trok haar aan de hand mee en stelde haar aan iedereen voor.. haar stralende gezichtje zal ik nooit meer vergeten.. zij was zo trots op oma…!

'326827' door EstherV '326827' door EstherV

RoemeniëZwarte Zee kustgebied

RoemeniëZwarte Zee kustgebied

Romania’s next...work

EstherV

Een aantal zomers heb ik vrijwilligerswerk gedaan in een zigeunerwijk bij het dorp Babadag in Roemenië. In die weken verbleven wij middenin de zigeunerwijk en dus tussen het dagelijks leven van deze mensen… en dat was best bijzonder.. Heel veel bezigheden gebeuren daar op een binnenplaats of gewoon op straat. Zo ook het verwerken van gewassen van het land. Deze vrouw was zich, zittend op de stoeprand, door een grote berg peultjes aan het werken. Er zaten witte bonen in (als je goed kijkt zie je ze op haar schoot en naast haar op de stoep liggen) die dus allemaal met de hand uit de peultjes gehaald moesten worden. Toen ze ons zag keek ze op en poseerde ze voor de foto met een glimlach als een echt model..!

Laat kaart zien