Sibiu

Sibiu is een middeleeuwse stad in het centrale deel van Sibiu. De stad ligt in het zuiden van Transsylvanië, aan de voet van de Transsylvanische Alpen. Enkele culturele bezienswaardigheden zijn de Lutherse kathedraal aan het Huetplein, het Brukenthal-museum en de verdedigingsmuur.

Informatie over Sibiu

Beste foto's & tips van Sibiu

'496531' door Fransvdg '496531' door Fransvdg

RoemeniëSibiu

RoemeniëSibiu

Leugenbrug

Fransvdg

Deze brug in Sibiu kreeg de naam Leugenbrug omdat veel handelaren hier vroeger belasting over hun handelswaren probeerden te ontduiken. Intussen is de brug ook in gebruik genomen door jeugdige hartstochtelijk verliefde stelletjes, die met behulp van een hangslotje aan de brug hun eeuwige liefde willen laten zien. Of zou dat ook een leugen zijn???

'306182' door leander.voets '306182' door leander.voets

RoemeniëSibiu

RoemeniëSibiu

Bâlea Lac berghut in.

leander.voets

Een lange bergwandeltocht naar het dak van Roemenië in de Transsylvanische Alpen, ook wel het F?g?ra?-gebergte genoemd, bracht ons naar een idyllische berghut aan een gletsjermeer, de Bâlea Lac. De reis ernaartoe leek wel een reis terug in de tijd. Toen oergezellige families nog met de caravan de natuur introkken om in het wild, aan een beekje te kamperen, zonder enige vorm van beschaving om hen heen. Geweldig!

'492894' door Fransvdg '492894' door Fransvdg

RoemeniëSibiu

RoemeniëSibiu

De ogen van Sibiu

Fransvdg

Diverse oude huizen in de stad Sibiu hebben dakramen in de vorm van ogen. Ik vond dat er heel grappig uit zien. Het loont beslist de moeite om hier een stadswandeling te maken. Sibiu behoorde tot 1920 nog tot het Habsburgse rijk en heette toen Hermannstadt.

Laat kaart zien