Oost Roemenie

De populairste trekpleisters van Oost-Roemenië liggen voornamelijk aan of nabij de kust van de Zwarte Zee. De rivier de Donau mondt hier in de delta uit en ook de stad Constanta ligt aan zee. Verder vind je er Russisch-Orthodoxe kloosters en traditionele dorpjes.

Informatie over Oost Roemenie

Beste foto's & tips van Oost Roemenie

'331098' door pkoelewijn '331098' door pkoelewijn

RoemeniëOost Roemenie

RoemeniëOost Roemenie

Moldovita klooster

pkoelewijn

Het Moldovita-klooster werd in 1532 gebouwd voor Prins Petru Rares. het meest intrigerende fresco op het kerkje is onder aan de zuidmuur (links op de foto) te vinden. Het stelt het beleg van Constantinopel voor en toont Maria , die in 626 de stad bevrijdt van de Perzen en Avaren. We werden langs de fresco's geleid door een van de nonnen, zuster Tatjana. Onze gids had voor haar bruin brood meegebracht, gekocht in het stadje waar we logeerden, want dat bakten ze in het klooster niet...

'438522' door agrotewal '438522' door agrotewal

RoemeniëOost Roemenie

RoemeniëOost Roemenie

Sprookjes bestaan

agrotewal

Wanneer je zoals ik verslingerd bent aan Grieks- en Russisch orthodoxe kerken moet je zeker eens naar Roemenie gaan. Vooral het Oosten en Zuiden van het land bezit een paar pareltjes. Dit is zomaar een kerk die we onderweg tegenkwamen.

'352020' door AngelaenAnniek '352020' door AngelaenAnniek

RoemeniëOost Roemenie

RoemeniëOost Roemenie

Klooster van Bukovina

AngelaenAnniek

De kloosters van Bukovina zijn de omweg meer dan waard. Prachtige kerkjes met muurschilderingen temidden van een ongerept landschap. Deze zusters deelden brood uit aan de bezoekers van de kerkdienst.

Laat kaart zien