Donau-delta

De Donaudelta is de grootste rivierdelta van Europa. In de delta zijn talrijke meren en moerassen met ontzettend veel planten, vogels en zoetwatervissen te bewonderen. Een uitstekend gebied om te vissen of boottochten te maken. De Donaudelta ligt in het zuidoosten van Donau-delta, aan de Zwarte Zee.

Informatie over Donau-delta

Beste foto's & tips van Donau-delta

'458222' door agrotewal '458222' door agrotewal

RoemeniëDonau-delta

RoemeniëDonau-delta

Gemengde kudde

agrotewal

Deze kudde bestaat uit meer dan alleen schapen. Er lopen ook geiten bij en heel bijzonder een ezel. Wat ik heel apart vond en niet thuis kan brengen is de houten balk aan zijn nek. Weet iemand waar dit voor dient??

'439101' door agrotewal '439101' door agrotewal

RoemeniëDonau-delta

RoemeniëDonau-delta

Onvergetelijke...ontm

agrotewal

De ontmoeting met deze herder en zijn kudde, is er een van die mij nog lang bij zal blijven. We waren net een paar uur in Roemenie, wat een verademing was na de Oekraine en Moldavie, gezien de goede wegen. Toen er plotseling achter elkaar een paar kudde's overstaken. De vriendelijke begroeting en de paar woorden die we wisselden, hebben op mij diepe indruk gemaakt. Jammer genoeg sprak hij alleen Roemeens en dan kom ik niet ver. Maar met gebaren, heeft hij duidelijk gemaakt hoe trots hij was op zijn kudde en dat ik vooral foto's moest maken.

'514502' door agrotewal '514502' door agrotewal

RoemeniëDonau-delta

RoemeniëDonau-delta

Running up that hill.

agrotewal

Toen ik deze kudde schapen de heuvel op zag gaan, moest ik meteen aan het liedje van Kate Bush denken. Niet dat de schapen zo hard renden, maar de honden wel, vandaar. De Donau-delta een aanrader voor natuurliefhebbers, is ook een heel mooi gebied om te wandelen en te fietsen.

Laat kaart zien