Porto

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tripeiros, inwoners van Porto

Porto,
Portugal


De inwoners van Porto worden ook wel Tripeiros genoemd. De naam is afgeleid van het eeuwenoud gerecht tripas, bestaande uit vooral ingewanden, Dit was het enige wat de bewoners toen hadden aan vlees. Al het goede vlees werd in de 14de eeuw meegestuurd met de oorlogs- en handelsschepen, die vanuit Porto vertrokken.

Nog steeds kun je dit gerecht in traditionele, lokale restaurants vinden en het is verbazingwekkend lekker. Het vlees is gekookt in een pittig, lekker gekruid en tegelijkertijd zachte saus. Er zijn bonen toegevoegd voor wat extra smaak en ook spek. Het is de moeite waard om over je eerste vooroordeel heen te komen, want het smaakt écht niet zoals je denkt dat het zou smaken! Ik heb ervan gesmuld!

Tip: Wij hebben tripas gegeten bij een traditioneel Portugees restaurant genaamd O Buraco. Hier serveert men dit gerecht alleen op vrijdag en zaterdag.