Madeira

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

PR16: Fajã do Rodrigues Deel 6 (slot)

Madeira,
Portugal


… Na een tijdje zien we licht aan het eind van de tunnel. Voor het gemak hebben ze over het laatste stukje betonbalken gelegd dus dat loopt een stuk relaxter. En dat is maar goed ook want krijgen we onze eerste tegenliggers. En ik dacht wij al vroeg waren vertrokken. In totaal hebben we er ruim 15 minuten over gedaan om door de tunnel te komen. En als we buiten de tunnel staan nemen we even de schade op. Een paar keer heeft mijn man zijn hoofd gestoten maar gelukkig niet zo heel veel bloed. Mijn arm aan de rechterkant heeft ook wel wat averij opgelopen. Flink rood en hier en daar wat krassen maar ook hier valt het mee met het bloed. Dat wil niet zeggen dat niet pijnlijk is.

Het laatste stuk breekt nu aan. Het uitzicht is weer minimaal maar we horen wel heel veel water stromen. Niet alleen van een lager gelegen riviertje maar ook van een watervalletje waar we weer onderdoor moeten.

En als we dan het eindpunt bereiken is dat wel een kleine tegenvaller. Het is een waterval maar onderweg heb ik vele mooiere gezien. Maar het is echt geen domper op de feestvreugde want de route was schitterend. En na een kleine rust pauze mogen we dezelfde weg weer terug.

Weer onder de watervalletjes door, genieten van de schitterende uitzicht en deze keer schaafwonden aan de andere arm. Maar het was het allemaal dubbel en dwars waard.

Afstand: 3,9 Km (en 3,9 weer terug)
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld (mits je niet claustrofobisch bent)
Tijdsduur: ongeveer 3.5 uur, inclusief pauze en foto momentjes
Hoogteverschil: minimaal, de wandelroute is vrijwel vlak
Benodigdheden: zaklamp, goede schoenen en een regenjas was fijn geweest
Tegenliggers: slechts 7, dus een rustige wandelroute
Extra: Je kunt wat vogelzaad meenemen en hopen dat er vinkjes op af komen.