Madeira

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

PR16: Fajã do Rodrigues Deel 3

Madeira,
Portugal


… Het eerste watervalletje is in zicht. De inmiddels voor ons bekende bomen nemen wat af en maken plaatst voor andere vegetatie. Hier zien we vooral de Madeira-laurier en de Madeira-mahonie bomen. We kunnen nu beter zien waar het pad heen gaat. Ook lopen we niet meer langs het kanaal maar op betonbalken die op de levada liggen. Er is geen ruimte meer voor een pad en we zien nu ook een steile afgrond. Er is een dun kabeltje gespannen maar echt stevig is het niet dus een beetje schijnveiligheid.

Wat me nog het meest verbaast onderweg is dat er vis in de levada zit. Mijn kennis van vissen is niet geweldig goed maar ik denk er forellen in te herkennen. Ik vraag me toch af hoe die er in zijn gekomen. We zijn onderweg namelijk regelmatig wat sluisjes tegengekomen.

De waterval stelt niet zo heel veel voor maar we moeten er wel onderdoor. Het is even opletten want van de ene kant wil je toch een beetje vaart maken terwijl je eronder door loopt maar omdat er roosters liggen doen we toch maar voorzichtig. Voordat je het weet glij je uit over die spekgladde ijzeren dingen …