Madeira

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

PR16: Fajã do Rodrigues Deel 1

Madeira,
Portugal


De levada-route PR16: Fajã do Rodrigues blijft in de schaduw staan van andere levada-wandelingen op Madeira. Maar wel geheel onterecht als je het mij vraagt. Daarom is het de hoogste tijd om deze eens in het zonnetje te zetten met een serie van 6 foto´s.

Deze levada ligt op een hoogte van 580 meter en ontspringt in de bedding van de Ribeira do Inferno-stroom wat dan voor ons eigenlijk het eindpunt is. Deze levada wordt nog steeds gebruikt voor de irrigatie van de akkers van São Vicente. De afstand van begin tot eind is 3,9 km maar houd er rekening mee dat je dezelfde weg ook terug moet. De complete wandeling kun je makkelijk binnen 3-4 uur kunnen afleggen. Het is vrijwel vlak maar onderweg zijn wel wat obstakels te overwinnen.

Iets ten zuiden van São Vicente vind je het beginpunt van deze levada. We hebben een beetje moeite om het vinden maar dat komt omdat we op zoek zijn naar het bord wat je ziet op de foto. Op Madeira worden alle wandelroutes zo aangeven. Gelukkig zien we nog vrij snel, tussen het groen, een klein bordje dat wijst dat we het onverharde pad op moeten. En niet veel later staan we bij het bord dat we zochten.

We checken nog een keertje of we alles bij hebben. Water, eten en natuurlijk de camera. We kunnen van start …