Madeira

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nonnenvallei

Madeira,
Portugal


In het bergachtige binnenland, op slechts een half uurtje rijden van de hoofdstad Funchal, ligt Curral das Freiras. Het was geografisch geïsoleerd van andere plaatsen door natuurlijke kliffen, toppen en formaties. De plek werd aanvankelijk alleen met grote moeite bereikt. Alleen eenzame herders en hun kuddes of ontsnapte waagden zich het binnenland in. Zo ontstond tegen het einde van de 15e eeuw een klein gehucht.

In 1556 vluchtten de nonnen van het klooster van Santa Clara uit Funchal en zochten hun toevlucht in deze vallei terwijl de Franse piraten de hoofdstad verwoestten. Een legende vertelt dat de nonnen ook de schat van het klooster meenamen toen ze zich verstopten in Curral das Freiras. De naam nonnenvallei is altijd blijven bestaan.

Voor de wandelaars onder ons begint (of eindigt) bij Hotel Estalagem Eira do Serrado de route Nun´s path. Dit is een deel van de route PR2 Vereda do Urzal. Voor de minder sportieve wandelaar kun je hier ook naar het uitkijkpunt Miradouro Eira do Serrado lopen voor een schitterend zicht op de vallei. Wij hebben het laatste gedaan.