Lissabon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

5 redenen.....

Lissabon,
Portugal


5 redenen om Lissabon te bezoeken in de Kersttijd!

1.Geniet van de fantastische Kerstverlichting!

2. Ga helemaal uit je dak bij de vele banketbakkers winkeltjes en proef alle specialiteiten, want er is zo veel meer dan pastei de Belem!

3. Bezoek het Casa do Alentejo waar je gratis naar binnen kunt om de mooie Moorse invloeden in de architectuur te bewonderen. Na 7 uur is er op de eerste etage een volks restaurant waar je tegen, voor ons lage prijzen, typisch Portugese gerechten kunt eten. Vooral bezocht door Portugezen maar toeristen zijn welkom mits ze respectvol met de omgeving omgaan. Dit huis is echt een instituut voor de cultuur uit de Alentejo.

4. Neem een ouderwets trammetje of een van de liften en laat je naar een mIradouro brengen waar je heerlijk in de zon op een terrasje (ja,ja in december) van het uitzicht over Lissabon en de Taag kunt genieten! Miradouro de Santa Luzia is zonder twijfel de mooiste en gemakkelijk te bereiken met trammetje 28, dat je steil omhoog brengt!

5. Zorg dat je 's avonds rond het Rossio flaneert waar de verlichting het mooist is en de Portugezen samen met de vele straatmuzikanten de hele nacht swingen!
Wat een verademing dat Lissabon bekend staat als een hele veilige stad, dus stort je gerust in het nachtleven!

Kom tot de conclusie dat Lissabon met Kerst een goed bewaard geheim is....en misschien moeten we dat zo houden ;)