Lissabon image

Lissabon


Beste reistijd

Lissabon
Portugal
Lex

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Lissabon

Het weer in Lissabon

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Lissabon te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Lissabon? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Lissabon

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 
De gemiddelde temperatuur en neerslag in Lissabon: 
Zoals bij zoveel Zuid-Europese landen zijn voor Portugal voor- en najaar de beste reistijden. In het noorden kan het begin mei nog wat fris zijn, in het zuiden is de zomer daarentegen bloedheet en mei of september de beste reismaand. Daar komt bij dat van november t/m april flink veel regen valt in het noorden. Houd er rekening mee dat in augustus de Portugezen vrij zijn, dus dan is het extra druk aan de kust. In de winter kan het in het binnenland heel koud worden, maar meestal schommelt de temperatuur rond de 12°C. Madeira wordt gekenmerkt door een bijzonder mild klimaat. In de maanden van november t/m februari regent het relatief veel; je wilt het massatoerisme mijden, dus ga je in april, mei of in september of oktober. De beste reistijd voor de Azoren is de zomer: heerlijke temperatuur en vergeleken met de rest van het najaar weinig regen. Aangezien je hier niet veel toeristen tegenkomt, kan dat geen reden zijn om van een bezoek in de zomer af te zien. Beste reistijd: juli en augustus.