Portugal

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

De Capelas Imperfeitas in het Klooster van Batalha

Portugal


Batalha ligt in het district Leiria in het westen van Portugal, 120 kilometer ten noorden van Lissabon.
Het Klooster van Batalha staat op de lijst van Zeven wonderen van Portugal. De zeven wonderen werden gekozen door het Portugese volk en bekend gemaakt op 7-7-2007. Er kon gekozen worden uit 794 rijksmonumenten. Zes van de zeven gekozen monumenten zijn tevens een werelderfgoed.
Het Klooster van Batalha is een indrukwekkend dominicanenklooster, met de bouw van het klooster werd begonnen in 1386. Het werd het meest belangrijke bouwproject van de Portugese monarchie. Elke volgende koning na Dom Joao I liet weer een stuk bouwen aan het klooster tot aan circa 1517. Het kunstzinnige gebouw is in Portugese laatgotische stijl vermengd met manuelstijl gebouwd.Het klooster heeft diverse kapellen zoals de Capela do Fundador is de Kapel van de Oprichter de Capela do Fundador werd gebouwd tussen 1426 en 1434, in de kapel ligt het mausoleum van koning Joao I en zijn vrouw.
Op de foto staat de niet bestaande koepel van de Capelas Imperfeitas , de Onvoltooide kapel, men begon met de bouw in 1434. Het is een achthoekig gebouw met zeven straalkapellen maar de koepel werd vanwege bouwkundige problemen, nooit geplaatst. In de Capelas Imperfeitas liggen de grafkisten van koning Joa II en zijn vrouw.Het Klooster van Batalha is een indrukwekkend gebouw en een uitgebreid bezoek meer dan waard zoals wij zelf ook ervaren hebben.