Zuidoost Polen beste reistijd

Het weer in Zuidoost Zuidoost Polen

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zuidoost Zuidoost Polen te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zuidoost Zuidoost Polen? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Zuidoost Zuidoost Polen

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuidoost Polen:

 

De beste reistijd voor Zuidoost Polen is mei, juni, september en oktober. Zuidoost Polen wordt gekenmerkt door flink koude winters en gematigd warme zomers. De meeste regen valt in de zomer, dus voor- en najaar zijn de beste reistijden. Ook in oktober is de temperatuur over het algemeen nog aangenaam.


Reisadvies
Voor Zuidoost Polen geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
3 mei Dag van de Constitutie, 11 november Bevrijdingsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Zuidoost Polen

Beste foto's & tips van Zuidoost Polen

'264393' door Willemien '264393' door Willemien

PolenZuidoost Polen

PolenZuidoost Polen

Topattractie in Polen

Willemien

De Pieniny is een berggebied in het zuiden van Polen in de Woiwodschap Klein-Polen. Een deel ligt over de grens in het noorden van Slowakije. Dwars door dit berggebied stroom de rivier de Dunajec. Het is bekend om de schoonheid van de landschappen en kalkrotsen. De rivier Dunajec stroomt door de Pieniny in een diep en adembenemend mooi dal. Een heel bijzondere manier om kennis te maken met de natuur is een vlottocht over de Dunajec. De rivier heeft in dit gedeelte van zijn loop een diep, schilderachtig dal uitgeslepen met talloze bochten en telkens wisselende landschappen. De tocht vindt plaats op houten vlotten en het seizoen voor de vlottocht loopt van eind mei tot begin oktober. Ervaren veermannen in traditionele klederdracht loodsen het vlot veilig langs talrijke stroomversnellingen. Aan het eind van de tocht kun je met de bus terug naar het beginpunt. Eén van Polens ‘topattracties’.

'489706' door roelk '489706' door roelk

PolenZuidoost Polen

PolenZuidoost Polen

Bloemschilderingen in

roelk

Op ongeveer twee uur rijden ten oosten van Krakow ligt het weinig door toeristen bezochte dorpje Zalipie. Sinds het eind van de negentiende eeuw beschilderen de vrouwen van Zalipie hun huizen aan de binnen- en de buitenkant met kleurrijke bloemmotieven. Oorspronkelijk deden ze dit om aan het eind van de winter het door roet zwart geworden interieur voorafgaande aan de komende christelijke feestdagen weer op te fleuren. Langzamerhand ontwikkelde het zich tot een vorm van volkskunst die ook bleef bestaan lang nadat alle huisjes van een schoorsteen waren voorzien en de noodzaak tot de voorjaarsschilderbeurt verviel. Sinds 1948 wordt er elk jaar in het weekend na Sacramentsdag (een Katholieke feestdag) een wedstrijd gehouden wie zijn huis het mooist beschilderd. In een wandeling van circa twee uur kan je alle beschilderde huisjes en een museum gewijd aan de deze volkskunst bewonderen.

'487985' door MarioBentvelsen '487985' door MarioBentvelsen

PolenZuidoost Polen

PolenZuidoost Polen

Spookklooster

MarioBentvelsen

Een van de grootste religieuze gebouwen ooit gebouwd is het klooster van Lubiaz, in het zuidwesten van Polen. De eerste steen werd gelegd in 1175 en het Cisterciënzer klooster wordt beschouwd als een van de hoogtepunten in de barokke Silezische architectuur. Alleen het dak beslaat al een oppervlakte van 25.000 m2. Het gebouw heeft de langste facade van Europa (223 m), op die van het Escorial in Spanje na. In de crypte liggen nog de mummies van 98 Silezische hertogen. In de lange geschiedenis is het meerdere malen geplunderd, het laatst door Russische troepen die het bevrijdden van de nazi's, die het gebouw gebruikten om er motoren voor hun V1 en V2 raketten te produceren. Het staat nu vrijwel leeg, al zijn sommige delen ervan gerestaureerd. In juni vindt er een alternatief kunstfestival plaats.

Laat kaart zien