West Polen

Een bezoek aan de mooie steden Wroclaw en Poznan is de voornaamste reden om af te reizen naar het westen van West Polen. Wie trouwens denkt dat Rio de Janeiro het grootste Christusbeeld ter wereld heeft, heeft het mooi mis. Deze staat namelijk in Swiebodzin, in het westen van West Polen. Het beeld van fiberglas en kunststof meet 33 meter, een meter voor ieder levensjaar van Jezus met daarop een ruim drie meter hoge goudkleurige kroon.

Informatie over West Polen

Beste foto's & tips van West Polen

'491015' door 3-3-83 '491015' door 3-3-83

PolenWest Polen

PolenWest Polen

Zien hoe servies word

3-3-83

Het keramiek van Boleslawiec zie je niet alleen in de fabriek, maar overal in de stad. Het is trouwens in geheel Polen populair. Dankzij de overvloedig beschikbare vette steengoedklei van uitstekende kwaliteit uit de rivieren Bobr en Kwisa is de stad sinds de 17e eeuw een centrum voor de fabricage van dit handgevormde, met stippeltjes en bloemmotieven versierd blauw aardewerk. De decoraties worden met de hand gestempeld.

'182299' door Splint '182299' door Splint

PolenWest Polen

PolenWest Polen

Mooie rode poolse...m

Splint

Ze moesten even wennen aan die man met die grote camera, maar toen gaven ze zich over en gunden ze me hun lach.

'486582' door MarioBentvelsen '486582' door MarioBentvelsen

PolenWest Polen

PolenWest Polen

Christusbeeld

MarioBentvelsen

In ?wiebodzin staat het grootste Christusbeeld ter wereld. In het najaar van 2010 werd op initiatief van een lokale pastoor met de bouw van het beeld begonnen. Het werd op 21 november 2010 ingewijd door de Poolse bisschop Stefan Regmunt. Het beeld van fiberglas en kunststof meet 33 meter, een meter voor ieder levensjaar van Jezus met daarop een ruim 3 meter hoge goudkleurige kroon. Het is daarmee 3 meter hoger dan het Christusbeeld van Rio de Janeiro, dat tot dusver het grootste was. Helemaal zonder controverse is het beeld niet: sommige Polen vinden het spuuglelijk. Ook zou het vooral bedoeld zijn om de gemeente ?wiebodzin extra bezoekers en inkomsten te bezorgen. Tijdens mijn bezoek in mei 2012 was het park rond het beeld nog in aanleg.

Laat kaart zien