Poznan

Poznan is een stad in het westen van Poznan, gelegen aan de oevers van de rivier de Warta. Het is een van de oudste steden van het land en heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Petrus-en-Paulusbasiliek, het Groot Theater en het Raadhuis van Pozna? op de Oude Markt.
 

Informatie over Poznan

Beste foto's & tips van Poznan

'498539' door JannavEek '498539' door JannavEek

PolenPoznan

PolenPoznan

Fontein Wolnosci plei

JannavEek

Hoewel de markt met de oude stad het historische centrum is van Poznan, ligt het hart van Poznan nu rond het Wolnosci Plein (Vrijheidsplein). Een favoriete plek ook voor mij in deze stad. Met het Pools Theater, de 19e eeuwse Raczy?ski bibliotheek, de Arkadia waar het toeristisch bureau gevestigd is, een leuk café-restaurant met terras, het Nationaal Museum. Maar de blikvanger is toch wel die fantastische fontein, waar je doorheen kunt lopen en rondom kunt zitten. Ik zag er op één (late) namiddag maar liefs drie bruidspaartjes op fotoshoot.

'498516' door JannavEek '498516' door JannavEek

PolenPoznan

PolenPoznan

'n charmante stad

JannavEek

Centraal op Stary Rynek staat de rij kleurige herenhuizen. Het waren vissershuisjes in de 16e eeuw waar de dagvangst aan vis werd verkocht. Ze zijn één van de oudste gebouwen in de stad. Een eyecatcher, ook vanuit een van de straatjes die uitkomen op het plein.

'486002' door Graaf '486002' door Graaf

PolenPoznan

PolenPoznan

Fara kerk

Graaf

Tijdens de doorreis door Polen, op weg naar de Baltische Landen, hadden we even een stop in Poznan, om even de stad te bekijken. Ten westen van het oude centrum werden we met de bus gedropt en we kregen 2 uur om rond te kijken, dit bleek veel te kort voor die prachtige historische stad. De barokke kerk van St. Stanislaus (in een zijstraat ten zuiden van het centrum) wordt ook wel de Fara kerk genoemd. Gebouwd in de 16e eeuw, en een Jezuïeten tempel sinds de 17de eeuw. De kerk heeft een prachtig interieur en op het kerkorgel wordt al sinds 1876 iedere zaterdag om 12:15 uur een concert gegeven.

Laat kaart zien

Laatste Poznan artikelen

Poznan - Het grootste stadsgeheim van Polen

Heb je Warschau en Krakau al gezien en wil je een ander Pools stadsgeheim ontdekken? We tippen Poznan, een historische stad met een zinderend uitgaansleven. Online Columbus Communitylid Janna van Eekelen ging je, als winnaar van onze Poznan-lezersactie en diehard Polenfan, voor en deelt haar favorie...

Heb je Warschau en Krakau al gezien en wil je een ander Pools stadsgeheim ontdekken? We tippen Poznan, een historische stad met een zinderend uitgaans...