Krakau regio en Tatra's beste reistijd

Het weer in de Krakau regio en Tatra's

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Krakau regio en Tatra's te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de Krakau regio en Tatra's? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Krakau regio en Tatra's

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Krakau regio en Tatra's:

 

De beste reistijd voor Krakau regio en Tatra's is mei, juni, september en oktober. Krakau regio en Tatra's wordt gekenmerkt door flink koude winters en gematigd warme zomers. De meeste regen valt in de zomer, dus voor- en najaar zijn de beste reistijden. Ook in oktober is de temperatuur over het algemeen nog aangenaam.


Reisadvies
Voor Krakau regio en Tatra's geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
3 mei Dag van de Constitutie, 11 november Bevrijdingsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Krakau regio en Tatra's

Beste foto's & tips van Krakau regio en Tatra's

'463039' door MarioBentvelsen '463039' door MarioBentvelsen

PolenKrakau regio en Tatra's

PolenKrakau regio en Tatra's

Tatras

MarioBentvelsen

Het zuiden van Polen biedt indrukwekkende bergen - de Tatras genaamd - waar het het hele jaar door goed en goedkoop toeven is. Met Zakopane als uitvalsbasis kun je er heerlijk wandelen in de zomer en skiën in de winter. Zelfs in mei ligt er op de hoogste toppen nog sneeuw.

'487526' door MarioBentvelsen '487526' door MarioBentvelsen

PolenKrakau regio en Tatra's

PolenKrakau regio en Tatra's

Spookkasteel

MarioBentvelsen

De ruïne van Ogrodzieniec is een middeleeuws kasteel nabij het gelijknamige Poolse dorpje in Silezië. Het staat op een heuvel van ruim 500 meter hoog die de naam Kasteelberg (Pools: Góra Zamkowa) draagt. Deze heuvel is de hoogste in de wijde regio. Het kasteel wisselde vaak van eigenaar en werd ook meerdere malen platgebrand, het laatst door de Zweden in 1702. Daarna werd het nooit meer heropgebouwd. Volgens sommige deskundigen huizen er donkere krachten in het kasteel en zou er de geest van een zwarte hond ronddolen, veel groter dan een normale hond.

'491954' door Peerderik '491954' door Peerderik

PolenKrakau regio en Tatra's

PolenKrakau regio en Tatra's

Historisch Chocholow,

Peerderik

In Podhale, een streek aan de voet van de Tatra, ligt het dorpje Chocholow, een levend openluchtmuseum. Het dorp is in feite een lange straat met links en rechts traditionele houten huisjes, het standaard onderkomen van de bergbewoners in de Tatra. Het enige vreemde gebouw is een stenen gotische kerk, ter vervanging van de originele houten kerk die in de 19e eeuw is afgebrand. Veel bewoners zijn timmerlieden en hout-carvers, en zo kun je aan elk huis zo'n beetje zien wat hun specialiteit is, met uitgebreide houtgesneden accenten. Omdat de huisjes ieder jaar, aan de buitenkant, gereinigd en gepolijst worden met houtzeep, blijven ze er uit zien alsof ze pas gebouwd zijn.

Laat kaart zien