Krakau regio en Tatra's

Het zuiden van Krakau regio en Tatra's biedt indrukwekkende bergen - de Tatras genaamd - waar het het hele jaar door goed en goedkoop toeven is. Met Zakopane als uitvalsbasis kun je er heerlijk wandelen in de zomer en skiën in de winter. Zelfs in mei ligt er op de hoogste toppen nog sneeuw. Een bezoek aan Krakau is makkelijk te combineren.

Informatie over Krakau regio en Tatra's

Beste foto's & tips van Krakau regio en Tatra's

'463039' door MarioBentvelsen '463039' door MarioBentvelsen

PolenKrakau regio en Tatra's

PolenKrakau regio en Tatra's

Tatras

MarioBentvelsen

Het zuiden van Polen biedt indrukwekkende bergen - de Tatras genaamd - waar het het hele jaar door goed en goedkoop toeven is. Met Zakopane als uitvalsbasis kun je er heerlijk wandelen in de zomer en skiën in de winter. Zelfs in mei ligt er op de hoogste toppen nog sneeuw.

'487526' door MarioBentvelsen '487526' door MarioBentvelsen

PolenKrakau regio en Tatra's

PolenKrakau regio en Tatra's

Spookkasteel

MarioBentvelsen

De ruïne van Ogrodzieniec is een middeleeuws kasteel nabij het gelijknamige Poolse dorpje in Silezië. Het staat op een heuvel van ruim 500 meter hoog die de naam Kasteelberg (Pools: Góra Zamkowa) draagt. Deze heuvel is de hoogste in de wijde regio. Het kasteel wisselde vaak van eigenaar en werd ook meerdere malen platgebrand, het laatst door de Zweden in 1702. Daarna werd het nooit meer heropgebouwd. Volgens sommige deskundigen huizen er donkere krachten in het kasteel en zou er de geest van een zwarte hond ronddolen, veel groter dan een normale hond.

'491954' door Peerderik '491954' door Peerderik

PolenKrakau regio en Tatra's

PolenKrakau regio en Tatra's

Historisch Chocholow,

Peerderik

In Podhale, een streek aan de voet van de Tatra, ligt het dorpje Chocholow, een levend openluchtmuseum. Het dorp is in feite een lange straat met links en rechts traditionele houten huisjes, het standaard onderkomen van de bergbewoners in de Tatra. Het enige vreemde gebouw is een stenen gotische kerk, ter vervanging van de originele houten kerk die in de 19e eeuw is afgebrand. Veel bewoners zijn timmerlieden en hout-carvers, en zo kun je aan elk huis zo'n beetje zien wat hun specialiteit is, met uitgebreide houtgesneden accenten. Omdat de huisjes ieder jaar, aan de buitenkant, gereinigd en gepolijst worden met houtzeep, blijven ze er uit zien alsof ze pas gebouwd zijn.

Laat kaart zien