Wenen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Laat je verrassen door Wenen!

Wenen,
Oostenrijk


Wenen is misschien niet de stad die als eerste in je op komt als je op zoek bent naar een stedentrip in Europa. Maar deze stad heeft mij positief verrast! Tijdens ons bezoek aan deze stad hebben we bewust de 'Inner Stadt' binnen de ring vermeden, en hiermee ook de drukte! Wenen staat bekend om de vele prachtige imposante gebouwen, en deze zijn echt overal te vinden! De buitenwijken van Wenen hebben heel veel leuks te bieden. Bijvoorbeeld de wijk Neubau, met de gezellige Naschmarkt, of bezoek de 'Donau Insel', het eiland midden in de Donau waar de locals in het weekend genieten van het mooie weer en uitzichten op de stad.

Ook een echte aanrader is een fiets huren en langs de Donau fietsen. Er is een heel lang fietspad langs de rivier, en dit is een heerlijke manier om even de stad uit te zijn. Als je nog wat energie over hebt kun je er ook voor kiezen om de heuvel bij Nussdorf op te fietsen. Dit is namelijk de dichtstbijzijnde wijnstreek van Wenen waar je heerlijke wijnen kan proeven met een super uitzicht over de stad!

Ik ben na een regenachtige dag op pad gegaan met mijn camera om de stad ook nog eens op een andere manier in beeld te brengen, namelijk met behulp van de reflectie in plassen! Zoals deze foto van de Karlskirche laat zien.