Styria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kuren in Bad Blumau

Styria,
Oostenrijk


Bad Blumau is een kuuroord ten oosten van Graz. De temperatuur van het minerale water in de binnen- en buitenbaden is heerlijk. Buiten zwemmen in water van 38 graden hoort tot de mogelijkheden. Dat water komt van ruim 2000 meter diep en wordt vulkanisch water genoemd. Ook zijn er diverse sauna's waar je prima tot rust kunt komen.
Je kunt er een hotelkamer boeken, maar ik heb Bad Blumau per openbaar vervoer vanuit Graz bezocht. Dat was goed te doen.

Je kuurt er in een heel bijzondere sfeer want de gebouwen zijn ontworpen door de beroemde architect Friedensreich Hundertwasser. Kenmerkend voor Hundertwassers architectuur is het vrijwel ontbreken van rechte lijnen. Ook het materiaalgebruik is opvallend: veel keramiek in harde kleuren. Veelal maakt een toren(tje), met daarbovenop een ui-vorm deel uit van door hem ontworpen gebouwen. Daarnaast groeien in zijn ontwerpen planten uit de gevel en op het dak. In zijn werk zijn invloeden van Antoni Gaudí en Jugendstil te vinden.

Ook de omgeving is de moeite waard: Graz is een mooie stad, de fantastische Bärenschutzklamm heb ik in een andere tip al beschreven en een dagtrip naar Hongarije of Slovenië is ook heel goed te doen. Variatie zat dus!