Noord Oostenrijk

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kleinschalige wintersport in Kleinwalsertal

Noord Oostenrijk,
Oostenrijk


Kleinwalsertal, een dal in het noordoosten van Oostenrijk, is wat ons betreft de ideale wintersportbestemming voor de reiziger die ook graag de rust opzoekt. Verwacht hier geen overvolle pistes, kraampjes met 'friet van Piet' en uitpuilende après-ski hutten. In Kleinwalsertal is de wintersport kleinschaliger van aard, en juist dat maakt het gebied zo charmant. Desondanks ligt er ongeveer 122 kilometer aan pistes.

Het Kleinwalsertal is volledig door Duitsland omsloten, en ook alleen vanuit Duitsland bereikbaar. Hierdoor ontbreekt het er aan doorgaand verkeer op weg naar drukkere skigebieden. Vanuit Utrecht is het ongeveer 8 uur rijden. Het is een relatief sneeuwzekere bestemming.

Een actieve wintersportvakantie betekent over het algemeen vroeg uit de veren. Maar dan wordt je wel getrakteerd op dit soort uitzichten.

Hoewel we de indruk hebben dat er maar weinig wintersportliefhebbers onder de ReisReporters zijn, kunnen we dit gebied van harte aanraden. Meer informatie vind je op http://www.skikleinwalsertal.nl/.