Noord Oostenrijk

In het noordoosten van Noord Oostenrijk ligt de hoofdstad Wenen. Een ideale stad voor een citytrip. Maar er is meer te beleven dan dat. Aanraders zijn de Stift van Melk, de Wachau waar de Donau doorheen stroomt of maak een wandeling door de bergen.

Informatie over Noord Oostenrijk

Beste foto's & tips van Noord Oostenrijk

'483958' door dennisenroel '483958' door dennisenroel

OostenrijkNoord Oostenrijk

OostenrijkNoord Oostenrijk

Bibberen in de...Brei

dennisenroel

Kleed je goed aan als je de Breitachklamm gaat ontdekken. Deze kloof is ongeveer 10.000 jaar geleden ontstaan door een gletsjer in de IJstijd, en is vernoemd naar de gelijknamige rivier de Breitach. Vooral in de winter is deze plek indrukwekkend. Overal zie je ijspegels en bevroren watervallen, al dan niet bedekt onder een dikke laag sneeuw. De Breitachklamm ligt aan de grens met Duitsland, aan de voet van het Kleinwalsertal. Een wandeling heen en terug duurt ongeveer twee uur. Trek vooral goede schoenen en icespikes aan!

'486245' door dennisenroel '486245' door dennisenroel

OostenrijkNoord Oostenrijk

OostenrijkNoord Oostenrijk

IJsgordijn

dennisenroel

Dit ijsgordijn is zo'n 10 meter hoog. Het is gevormd door een bevroren waterval in de Breitachklamm en het mooie is dat je er onderdoor kunt lopen. De Breitachklamm is een kloof die ongeveer 10.000 jaar geleden is ontstaan door een gletsjer in de IJstijd, en is vernoemd naar de gelijknamige rivier de Breitach. Vooral in de winter is deze plek indrukwekkend. Overal zie je ijspegels en bevroren watervallen, al dan niet bedekt onder een dikke laag sneeuw. We plaatsten er al enkele foto's van. Ook in de zomer schijnt deze kloof de moeite van het bezoeken waard te zijn.

'522624' door dennisenroel '522624' door dennisenroel

OostenrijkNoord Oostenrijk

OostenrijkNoord Oostenrijk

In de watten gelegd

dennisenroel

Hoher Ifen. Deze plek hebben we al eerder bejubeld. Een prachtig skigebied, maar je kan hier ook fantastische wandelingen maken. Het leek een donkere dag te worden, tot we met de kabelbaan boven de wolken kwamen. Het alpenlandschap lijkt hier wel in de watten te zijn gelegd, en met dit uitzicht voelden wij ons ook zo: in de watten gelegd. Skieën in dit soort prachtige landschappen, dat is één van de redenen waarom we zo aan de wintersport verknocht zijn geraakt. Ook deze foto is met een telefooncamera gemaakt. In het midden en rechtsonder zie je delen van de piste lopen.

Laat kaart zien