Karinthië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paragliding vanaf de sneeuw

Karinthië,
Oostenrijk


Zou ik de sneeuw uit Oostenrijk mee genomen hebben? Afgelopen week hebben we in Karinthië door gebracht, de laatste week van het skiseizoen. Het wintersportgebied Nassfeld in Kärnten claimt de meeste zonuren te hebben en dat hebben we gemerkt. Alle dagen een strakblauwe lucht! Ondanks de hoge temperatuur (in de middag 4 a 5 dagen boven nul) was de sneeuw nog in behoorlijke goede conditie. En door de Coronamaatregelen waren er beduidend minder mensen op de pistes, ook een mooie bijkomstigheid. De maskers moesten nog regelmatig op maar dat mocht de pret niet drukken (de regels waren in Oostenrijk strenger dan hier in Nederland).

Naast het skiën en snowboarden kregen we ook de gelegenheid om te paragliden. Bij windstille dagen is dit mogelijk. De parachute wordt achter je op de grond neergelegd waarna je op de ski's de helling af glijdt. Op een gegeven moment wordt je de lucht in getild en zweef je met de ski's aan je voeten door de lucht.

Erich van fly4you.at bezorgde ons een geweldige ervaring! In de zomer is paraglidien ook mogelijk maar dan in van de berg Gerlitzen over het meer Ossiachersee.