Volop genieten in Karinthië, Oostenrijk image
Lkoedam

Volop genieten in Karinthië, Oostenrijk

In Karinthië, Oostenrijks zuidelijkste deelstaat, zijn de weiden en bomen groener, de meren warmer en de mensen altijd vriendelijk gestemd. Bovendien zorgt de zuidelijke ligging voor een klimaat met ongewoon veel zonuren. In deze special worden vier regio’s in Karinthië onder de loep genomen: Nationale Park Hohe Tauern, Bad Kleinkirchheim, Nockberge en het zonnige zuidwesten. Zowel recreatiewandelaars, bergbeklimmers, mountainbikers als avonturiers genieten hier van een zorgeloze vakantie.

Bad Kleinkirchheim: wellness in het hart van Karinthië

De regio Bad Kleinkirchheim ligt in hart van Karinthië en heeft op het gebied van wellness veel te bieden. Zo zijn er twee thermen met geneeskrachtig bronwater: de Therme St. Kathrein en het Thermal Römerbad met onder andere 13 sauna's op drie etages. Wandelaars kunnen rond Bad Kleinkirchheim rekenen op een uitgebreid aanbod aan idyllische routes. Ontdek je de omgeving liever per mountainbike dan zijn er tal van uitdagende trails.

Nationale Park Hohe Tauern: ongerepte natuur in overvloed


Het Nationale Park Hohe Tauern is het grootste beschermde natuurgebied van Oostenrijk. Wil je alle facetten van dit park ervaren dan kun je het bekroonde excursieprogramma volgen. Dit programma staat te boek onder de naam ‘Magische momenten’ en bestaat uit zeven dagtochten. Onder leiding van een gids ontdek je de mooiste plekjes en leer je alles over dit bijzondere park. Wil je liever wat meer actie, dan kun je gaan raften op de rivier de Möll.Het zonnige zuidwesten: grenzeloze wandelavonturen

Wandelliefhebbers vinden in het zonnige zuidwesten van Karinthië optimale mogelijkheden. De regio’s Nassfeld – Pressegger See, Lesachtal en Weissensee staan garant voor themaroutes, geotrails, tochten in de bergen en klimavonturen. De beroemdste wandeling in deze omgeving is de 'Karnische Höhenweg' die op de grens met Italië loopt. De Weissensee staat bekend als het hoogstgelegen zwemmeer van de Alpen en is een populaire vakantiebestemming.Biosferenpark Nockberge: alpinejuweel van Karinthië


Het schilderachtige landschap van het Biosferenpark Nockberge vormt een wandelparadijs voor het hele gezin. Leuk uitstapje is het Karlbad, een oud boerenbad waar je op een traditionele manier kunt genieten van wellness. Wat de kinderen zeker zal bekoren is de Alpenachtbaan op het hoogplateau van de Turracher Höhe die over een lengte van 1600 meter naar beneden suist.