Dachstein Gletsjer

Vanuit het plaatsje Ramsau am Dachstein brengt een gondel, welke plaats biedt aan meer dan 50 personen, je via een steile bergwand bovenop de Dachstein gletsjer, op bijna 3.000 meter hoogte. Je kunt hier skien en langlaufen. Ook kun je vanaf de 'angstaanjagende' suspension hängbrücke genieten van een waanzinnig uitzicht.

Informatie over Dachstein Gletsjer

Beste foto's & tips van Dachstein Gletsjer

'523077' door saskiahamminga '523077' door saskiahamminga

OostenrijkDachstein Gletsjer

OostenrijkDachstein Gletsjer

De 'suspension bridge

saskiahamminga

Toen we vanmorgen met de gondel op bijna 3.000 meter op de Dachstein gletsjer aankwamen kon je geen meter ver kijken. Zelfs ik, met mijn lichte hoogtevrees, durfde even op de 'suspension bridge'...Na een bezoek aan het mooie 'eispalats' in de gletsjer, waar je ijssculpturen kunt bewonderen, en een kop warme chocolademelk in het restaurant, trokken de wolken opeens weg. Zo Mooi!

'523200' door saskiahamminga '523200' door saskiahamminga

OostenrijkDachstein Gletsjer

OostenrijkDachstein Gletsjer

Boven de wolken

saskiahamminga

Vanuit het plaatsje Ramsau am Dachstein brengt een gondel, welke plaats biedt aanmeer dan 50 personen, je via een steile bergwand bovenop de Dachstein gletsjer, op bijna 3.000 meter hoogte. Je kunt hier skien, langlaufen en een ijsgrot bezoeken. Ook kun je vanaf de 'angstaanjagende' suspension hängbrücke genieten van een waanzinnig uitzicht. Zie mijn foto van gisteren. Toen we boven kwamen was de gletsjer omhult in de zware mist. Na een half uurtje zakte de mist steeds verder het dal in, waardoor de bergtoppen en knalblauwe licht zichtbaar werden. Echt....schitterend! We stonden letterlijk boven de wolken. Een plek om te bezoeken...

'533111' door saskiahamminga '533111' door saskiahamminga

OostenrijkDachstein Gletsjer

OostenrijkDachstein Gletsjer

2.700 meter hoog in d

saskiahamminga

Bovenop de Dachstein gletsjer hangt, 2.700 meter boven zeespiegel, de Dachtsein Suspension Bridge. De hoogste hangbrug in Oostenrijk. Toen wij hier afgelopen winter na een spannend tochtje langs een steile bergwand met de gondel bovenkwamen trok het net helemaal dicht. Dikke mist belemmerde het hier spectaculaire uitzicht. Ik haalde opgelucht adem: nu durf ik ook wel over de brug. Met mijn hoogtevrees zag ik er toch wel een beetje tegenop. Al baalde ik ook wel; het uitzicht moet letterlijk adembenemend zijn. Stoer liep ik achter man en zoon aan over de brug, mezelf stevig vasthoudend aan de leuning, en maakte de hele "oversteek" naar het verderop gelegen ' ijspaleis'. Gelukkig voor de foto's (zie een eerdere plaatsing van mij) trok het later helemaal open en konden we toch nog genieten van het schitterende uitzicht op de omliggende witte bergtoppen en dalen.

Laat kaart zien