Trondheim image

Trondheim


Beste reistijd

Trondheim
Noorwegen
Gerard L

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Trondheim

Het weer in Trondheim

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Trondheim te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Trondheim? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Trondheim

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Noorwegen:Het binnenland van Noorwegen is zeer koud en besneeuwd in de winter en leent zich uitstekend voor wintersporters. In Trondheim is een extreem koud klimaat op de toendra’s, temperaturen dalen tot ver onder het nulpunt, met een  zon die niet op komt! Beste reistijd voor sneeuwactiviteiten is eind februari t/m maart. Daartegenover staat dat ’s zomers de zon niet onder gaat. Daarom kan er van juni t/m augustus goed naar Trondheim worden gereisd.