Alesund image

AlesundBeste reistijd

Alesund
Noorwegen
Kim84

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Alesund

Het weer in Alesund

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Alesund te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Alesund? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Alesund

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Noorwegen:De beste reistijd voor Alesund is mei t/m augustus. ‘Brr!’ is een bekende eerste gedachte bij Noorwegen, maar dankzij de warme Golfstroom is het niet al te koud aan de westkust. In de zomer én winter niet. Om het Noorderlicht te bezichtigen kun je het best in het voor- of najaar gaan. Expeditiecruises naar Spitsbergen (Svalbard) zijn alleen mogelijk van juni t/m september. De westkust is dan (met maxima tot 6°C) een stuk warmer dan de oostkust.