Zuid-Holland

'139081' door bneeleman '139081' door bneeleman

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Avondgoud

bneeleman

zwanen in de gouden gloed van de ondergaande zon in de Krimpenerwaard. groeten, bert

'130896' door bneeleman '130896' door bneeleman

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Herfstkleuren

bneeleman

een bomenrij langs het water in de polder tijdens zonsondergang.

'458434' door jacomien '458434' door jacomien

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

historisch moment

jacomien

Hoe hoger het vuur, hoe lager de toren....Jammer van die mooie toren, dat vind ik ook maar dat hoort bij het spel. Via vuurpijlen is de toren in brand geraakt en aan diverse kanten worden nog wat extra vuren aan gestoken. Het publiek moet op een behoorlijke afstand blijven en dat is terecht want de hitte wordt steeds groter. En dan valt alles waar zo hard aan is gewerkt om en zakt de "vuur" toren als een pudding in elkaar. Het is een spektakel en een fascinerend gezicht. Een gejuich gaat op en daarna is het WERELD RECORD gevestigd!! Scheveningen Noorderstrand staat in de boeken! ( 1 januari 2015) - even openen de foto- ( zie ook mijn tip)

'503992' door TravelGoom '503992' door TravelGoom

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Red Light District...

TravelGoom

Nee, geen tippelaar op het strand want het Red Light District in Scheveningen was er maar even, een paar seconden zelfs. Tijdens het Internationale Vuurwerkfestival.

'173953' door soldaat '173953' door soldaat

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Typisch Holland

soldaat

Wat is er nu zo typisch aan Holland? Juist ja, tulpen, oranje en molens. Voila.

'397541' door LPtje '397541' door LPtje

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Moor op Castlefest

LPtje

Op Castlefest 2013 is het altijd weer een feest om mensen te fotograferen. Heerlijk even in een andere wereld van de fantasie. Heel veel mensen die even terug gaan in de tijd. De tijd staat hier stil en ook weer niet. Tijd loopt hier door elkaar heen, Romeinen, Moren, Kasteelheren, Steam-punk, Elven en Trollen. Dit onder het genot van mede geserveerd in een speciaal gebakken beker van klei en Keltische muziek.

'497322' door corriedewinter '497322' door corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Safari in Noordwijk

corriedewinter

Op 24 juni 2015 ging ik voor het eerst als ambassadeur van Columbus op pad in de duinen van Noordwijk. Ik volgde daar een Nikon wildlife workshop waarna we in het 'blauwe' uurtje gewapend met Nikoncamera's op zoek gingen naar wild. Deze ree, ongeveer de grootte van een herdershond, ontdekte ik hoog op een duin. Hij steekt prachtig af tegen de pastelkleurige lucht. Binnenkort kunnen jullie meer lezen over mijn belevenissen in het Hollands Duin. Hou de website en het magazine in de gaten!

'152383' door mprophet '152383' door mprophet

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Winter in Nederland

mprophet

Winter in Nederland, Kinderdijk

'523521' door corriedewinter '523521' door corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Spaanse furie in...Br

corriedewinter

Het is 1572. De bevolking van het stadje Brielle heeft het moeilijk, want ze moet Spaanse soldaten die in Brielle gelegerd zijn onderdak geven. De bakker heeft maar nauwelijks genoeg meel om iedereen brood te leveren en dan is er nog de tiende penning, de belasting van 10% op alle roerende goederen, die iedereen moet opbrengen. De controle door landvoogd Alva is streng, je bent je leven niet zeker. Hier marcheren de Spanjaarden door de stad. Zij weten nog niet dat ze later die dag overmeesterd worden door de Watergeuzen en dat Brielle de eersteling der vrijheid wordt. Kom op 1 april naar Brielle, als de verovering wordt nagespeeld. De bevolking trekt historische kleding aan en speelt het spel vol overgave mee. Zie het het rammeien van de poort en feest na afloop in de taveernes van de stad. Als je historische kleding aantrekt, mag je achter de hekken fotograferen. Zegt het voort, zegt het voort! Info: http://1aprilvereniging.nl/1-aprilviering.html

'211578' door bneeleman '211578' door bneeleman

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Feel Free !!

bneeleman

ook een lieveheersbeestje wil wel een het echte vrijheidsgevoel ervaren, hangend aan zaadpluim van de paarse morgenster zweeft hij over de grote wereld, wildlife op de vierkante milimeter.

'439333' door reysigers '439333' door reysigers

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Windmolens

reysigers

Het dorp Kinderdijk ligt in Zuid-Holland en is wereldwijd bekend vanwege de Kinderdijkse Molens. Deze 19 windmolens staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en vormen een belangrijke toeristische attractie in Nederland.

'497300' door GabeHiemstra '497300' door GabeHiemstra

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Monster kwal

GabeHiemstra

Een monster kwal bij monster op het strand. Er lagen er een heleboel. Ik weet nog dat ik hier vroeger als kind rondliep en kan mij niet herinneren dat ik deze soort ooit ben tegenkomen. Ook kan ik mij niet herinneren dat er zo ontzettend veel lagen verspreid (ze liggen echt overal). Sommige, zoals deze, liggen er heel mooi bij.

'414852' door Regien '414852' door Regien

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Lucky 10th!

Regien

Gisteren zag ik de ene na de andere jaarafsluiter op de site geplaatst worden. Zelf wilde ik niet op de dingen vooruit lopen: it ain't over till the fat lady sings, tenslotte! Maar nu durf ik inmiddels wel te juichen over mijn 10e plek! Dit had ik echt nooit durven verwachten! Ik had dit nooit bereikt zonder de positieve en leuke reacties van mijn medereisreporters. Ondanks dat ik in 'n groep terecht ben gekomen waarvan velen elkaar al jaren kennen, werd ik toch gastvrij opgenomen in deze community. Daarvoor wil ik jullie ontzettend bedanken! Het deelnemen aan deze site heeft voor mij inspirerend gewerkt. Mijn reisverlanglijstje is alleen maar groter geworden. Of dat handig is in mijn huidige financiële omstandigheden is 'n tweede, maar ik blijf dromen! Als echt ochtendmens hier een foto van Kinderdijk vlak na zonsopkomst. (Exif: f/14, sluitertijd 10/800, iso 400, 55mm)

'102664' door gorke '102664' door gorke

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Kinderdijk

gorke

Het molengebied Kinderdijk ligt in de Alblasserwaard tussen Lek en Merwede, ongeveer 25 kilometer van Rotterdam. UNESCO heeft het gebied in 1997 op de Werelderfgoedlijst geplaatst, een erkenning van het unieke karakter van het molengebied.

'484466' door corriedewinter '484466' door corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Naar het eiland Over.

corriedewinter

Al eerder schreef ik al over het eiland Goeree-Overflakkee. Het lijkt alsof het eiland bij Zeeland hoort, maar het hoort wel degelijk bij Zuid Holland. Uit Jacobus Craandijk:

'529304' door CBurgstad '529304' door CBurgstad

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Schaapherder Biesbosc

CBurgstad

De afgelopen week waren we bij de Biesbosch. Een prachtige omgeving om te varen en fietsen. Het heerlijke zomerse weer heeft natuurlijk ook bijgedragen om optimaal te genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft aan natuurschoon. Tijdens een fietstocht kwamen we bij de Helsluis dit mooie beeld tegen van een schaapherder met zijn kudde en hond. Hij leunde relaxed op zijn stok terwijl de schapen het frisse, groene gras aten en de hond heen en weer rende om de kudde bij elkaar te houden.

'458998' door MarioBentvelsen '458998' door MarioBentvelsen

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Winters

MarioBentvelsen

Hoog tijd voor een winters plaatje. Van Kinderdijk, maar dat wisten jullie natuurlijk al. De foto dateert van februari 2012, een korte maar strenge winter met mooi schaatsijs. Al lijkt het ijs hier al aardig 'ingereden'.

'458086' door PleunGroeneveld '458086' door PleunGroeneveld

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Oer Nederlands

PleunGroeneveld

Deze molen in Kinderdijk stond gisteren prachtig in het langzaam vallende avondlicht en met een bijna windstille avond kreeg ik er nog een hele mooie reflectie in het water bij.

'488950' door corriedewinter '488950' door corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Vechtersbazen in den

corriedewinter

Gisteren was ik een dagje in Amsterdam, waar ik mijn ogen uitkeek in het oudste gedeelte van de stad waar het oudste beroep ter wereld wordt uitgevoerd. Sommigen willen alleen maar kijken hoe het gaat en kunnen dan terecht in nachtclub Casa Rosso, opgericht door Maurits de Vries, in de volksmond Zwarte Joop genoemd. Voor uitgebreide info: crimipedia Er werd nog wel eens gevochten op de Wallen, Joop was een bekend straatvechter. Dit brengt me op de inval van de Watergeuzen in Brielle op 1 april 1572, waarbij de stad bevrijd werd van de Spanjaarden. De Watergeuzen, zoals deze Zwarte Joop van toen, waren geen lieverdjes; ze hielden wel van een deerne hier en daar. In Brielle hielden ze zich koest; een van hun leiders, Blois van Treslong, was in de stad geboren. De Geuzen kwamen ook in Amsterdam. Hendrik van Biesten, een minderbroeder in Amsterdam, schrijft al in 1566: Hendrik van Brederode is op 29 juni met sommige burgers op de Dam te gast in herberg De Prins. Zij noemen zich geuzen. Toen Van Brederode met zijn rijtuig voor de deur stond, klom hij op de wagen en riep Vive les Gueux! Sommigen namen een kroes wijn en brachten die naar hem toe. Twee tips: doe een stadswandeling in Amsterdam en kom naar Brielle op 1 april. Levendiger geschiedenis kan je niet meemaken!

'503895' door TravelGoom '503895' door TravelGoom

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Watching alone

TravelGoom

Het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen werd druk bezocht al zou je dat met deze eenzame kijker niet zeggen. Genieten van 2 shows per avond en een uitdaging voor fotografen.

'251643' door laurakromeich '251643' door laurakromeich

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Steekvlieg

laurakromeich

Ik heb het normaal nooit zo op dit soort beestjes, maar tijdens een lekker stuk wandelen kon ik toch de verleiding niet weerstaan om er een foto van te maken. Hij zat op zijn gemakje zijn pootjes te wassen en trok zich weinig van me aan.

'498605' door corriedewinter '498605' door corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Idylle in Brielle

corriedewinter

'Vlinders en bijen hebben bloemen nodig. Om nectar en stuifmeel te kunnen vinden en daarmee te overleven. Helaas hebben vlinders en bijen het moeilijk omdat er nog zo weinig bloemrijke plekken zijn. Dankzij Idylle komt hier verandering in. De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging leggen samen met veel vrijwilligers idylles aan voor meer kleur in het landschap. Grote bloemrijke plekken in de stad, het buitengebied of langs sloten of wegen. Heerlijke plekken om te wandelen en te genieten. We ondersteunen met de voorbereiding en aanleg van de idylle. Bijvoorbeeld door het bewerken van de grond, aanleveren van zaad en zorgen voor informatieborden voor bezoekers. Dit doen we altijd samen met vrijwilligers, terreinbeheerders en omwonenden. Ook gemeenten, boeren en bedrijven haken aan en krijgen ondersteuning. De lokale partijen beheren de idylles en houden ze in stand.' www.vlinderstichting.nl/idylle/ Op 6 juli is op een voormalig sportveld de Idylle van Brielle geopend. Je kijkt je ogen uit naar de enorme bloemenzee. Er loopt een graspad door de bloemenweide, het veld is vrij toegankelijk. Het is prachtig om straks vlinders en andere insecten te gaan spotten. Ken je ook een stuk land dat minstens vijf jaar vrij is? Meld je dan aan en misschien komt er in jouw stad dan wel de 32ste Idylle. Tot die tijd zijn jullie van harte welkom in Brielle, waar in de historische stad nu nog meer te zien en te beleven is.

'553970' door RichardReuser '553970' door RichardReuser

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Overslingerland

RichardReuser

Overslingeland is een buurtschap en een heerlijkheid in de gemeente Giessenlanden, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het ligt aan het riviertje de Giessen tussen Pinkenveer en Noordeloos. Een erg mooi en rustig Hollands gebied, heerlijk om eens doorheen te fietsen.

'194113' door feline '194113' door feline

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Maffe eend.

feline

wilde eend op het fietspad. hij was heel erg nieuwsgierig.