Zeeland

'461415' door MarioBentvelsen '461415' door MarioBentvelsen

NederlandZeeland

NederlandZeeland

The Bridge

MarioBentvelsen

'The Bridge' is een documentaire uit 2006 over de majestueuze Golden Gate Bridge, maar ook over de zelfmoorden die er jaarlijks plaats vinden. Ik weet niet of de Zeelandbrug deze tragische geschiedenis kent - daar lijkt hij mij niet hoog genoeg voor - maar het is naar mijn smaak wel de meest elegante brug van Nederland. De brug heette tijdens de bouw en de eerste anderhalf jaar nog Oosterscheldebrug. Pas op 13 april 1967 besloot de Provincie Zeeland haar de definitieve naam Zeelandbrug te geven. De brug was bij oplevering de langste brug van Europa.

'447688' door anne20 '447688' door anne20

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Terug naar de kust

anne20

Deze foto is gemaakt in de duinen van Domburg in Zeeland. Het is tegelijkertijd de film locatie uit de film terug naar de kust. Het ligt dicht bij zee en achter de watertoren heb je een mooi wandelgebied door de Manteling.

'337427' door doppie '337427' door doppie

NederlandZeeland

NederlandZeeland

'Meriete' - Surrender

doppie

Collega Gaspedaal van het district Zeeuwsch Vlaanderen heeft ons al vergast op de nummer 3 uit de Zeeuwse top 40 van dit jaar: 'Kapitein Rooibos' van de Lamaketta's. Dan kan het district Midden Zeeland natuurlijk niet achter blijven met de onbetwiste nummer 1: 'Meriete' van Surrender, een onvervalste liefdestragedie. Vertaling van de tekst op aanvraag. De bijbehorende clip staat op mijn profielpagina. Midden-in-de-polder-errehens-an-d’n-diek stih-d’n-hrôôte-‘n-oeve-prachtug-op-de-kiek Die-is-van-un-éér’nboer-bie-onderd-bunder-hrond z’n-docht-jit-Meriete-en-die-ei-un-lekkere-kont oo-meriete-oo-meriete-lekker-boeremeid oo-meriete-oo-meriete-die-a-zo-lekker-vrijt Klôôs-was-vuventwintug,-die-werkt’n-bie-de-boer twelv-ueren-an-de-stik-dirrom-haf’n-hin-moer En-van-z’n-Meriete,-dih-hoeng-t’n-zô-van-ouwe die-was-t’r-stikke-hek-op-ja-die-wou-t’r-hraag-mie-trouwe oo-meriete-oo-meriete-lekker-boeremeid oo-meriete-oo-meriete-die-a-zo-lekker-vrijt De-boer-docht-bie-z’n-eihen-wat-mô‘k-bie-Meriete-an, t’wor-noe-zachjesan-us-tied-da-se-hih-dienke-an-un-man, Un-echte-boerezeune-want-Klôôs-die-ei-hin-cent, Meriete-môh-mè-trouwe-mie-un-echte-rieke-vent oo-meriete-oo-meriete-lekker-boeremeid oo-meriete-oo-meriete-die-a-zo-lekker-vrijt Klôôs-kon’t-nie-ferwerke-die-iel-zô-van-de-vrouwe liep’t’n-nih-de-schure,-dih-pak-t’n-die-un-touwe Die-oeng-z’n-eihen-op,-zoe-is-‘n-stikken-dôôd, Meriete-moest-nih-‘t-hekkenuus-die-wier-hlad-in-d’r-ôôd

'458196' door sidonius '458196' door sidonius

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Zomer in Zeeland

sidonius

Het is wat mij betreft de tijd van de sfeerplaatjes. Afgelopen zomer waren we een weekje in Zeeland, een van de weinige weken dat het geen zomerweer was. Althans, overdag was het koud en winderig. Maar 's avonds ging de wind liggen en kregen we prachtige zonsondergangen voorgeschoteld. Toch goed dat we aan zee zaten, lekker dicht bij het strand.

'181806' door julia '181806' door julia

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Strandhuisjes

julia

deze foto heb ik op een prachtige dag gemaakt tijdens een strandwandeling langs de zee.

'485248' door hansdewildt '485248' door hansdewildt

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Klein...lieveheersbee

hansdewildt

Lieveheersbeestjes, wat zijn ze klein. Weer terug van weggeweest, maar eigenlijk waren ze de gehele winter zichtbaar onder de bladeren. Of deze zo klein was vanwege zijn soort of omdat hij nog zo jong was weet ik niet, maar het geeft wel het gevoel dat de lente nadert.

'365383' door LRison '365383' door LRison

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Klederdracht

LRison

Bij het sjeesjes rijden in Middelburg waren de deelnemers allen gekleed in Walcherse of Bevelandse klederdracht,het meisje heeft de walcherse kinderdracht die door meisjes werd gedragen tot ze een jaar of 12 waren,er zijn niet veel vrouwen meer die in de walcherse dracht lopen alleen wat oudere vrouwen en het aantal slinkt, één ervan is een tante van me zij is 83.

'505198' door JMoerkens '505198' door JMoerkens

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Het Strand van...West

JMoerkens

Één van de mooiste stranden ter wereld vind ik nog altijd het strand waar ik als kind altijd op vakantie ging met mijn ouders: Het strand van Westenschouwen in Zeeland. En niet alleen vanwege de herinneringen, maar ook vanwege de daadwerkelijke schoonheid van het strand. Het enorm brede fijne zandstrand, de prachtige duinen, de rust, het is er echt een lust voor het oog in elk seizoen. En echt druk (zoals in Scheveningen of Bloemendaal bijvoorbeeld) wordt het er nooit. Bovendien is het duingebied ernaast erg fraai, en zijn er vele wandel- of fietsroutes te doen. Het gehucht Westenschouwen heeft maar een minimaal aantal inwoners, maar wel een aantal horeca-gelegenheden om even uit te rusten na een strandwandeling.

'304398' door Gerrit-Gaspedaal '304398' door Gerrit-Gaspedaal

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Part 8

Gerrit-Gaspedaal

Soms moet het er gewoon van komen... een trilogie is natuurlijk nooit compleet. Welnu... in het kader van de trilogie "an elaborate journey into your own backyard" presenteert Gary Gashandle Produksjons u het langverwachte achtste deel welke als ondertitel heeft "Zalig de Zinderendrode ZomerZon Zien Zakken tussen Zes Zilte Zwaaibomen in het Zwoele Zeeuwsch-Vlaamse Zand". Alle ingrediënten voor een succesvolle sequel zijn aanwezig: zelfde setting, zelfde zon- en bomencast, zelfde ijzersterke scriptwriters, zelfde creatieve creative director, zelfde ravissante regisseur.... Enfin: relax, sit back and enjoy!

'495447' door sidonius '495447' door sidonius

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Zomer aan zee

sidonius

Het is weer de tijd van de lange zomeravonden. Heerlijk om dan nog even naar het strand te gaan als je in de gelegenheid bent. Mooie luchten en zonsondergangen hebben we ook dicht bij huis. Dit is in Zeeland, strand bij Renesse.

'334810' door LRison '334810' door LRison

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Hoog water

LRison

Bij hoog water en een straffe zuid westen wind kracht 7 spat het water heel hoog op bij de Oranje molen in Vlissingen,altijd een spectaculair gezicht,en vandaag was het weer prachtig.

'523614' door abytravel '523614' door abytravel

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Oude Indiase deur

abytravel

Middelburg op een gewone doordeweekse dag buiten het hoogseizoen is een bezoekje beslist waard. De oude binnenstad is klein genoeg om te voet "te doen", tijdens de wandeling komen liefhebbers van architectuur en historische gebouwen volop aan hun trekken. Opvallend zijn de vele rijke ornamenten aan gevels en deuren. De winkelstraten in het centrum zijn vrij van autoverkeer en je vindt er nog veel kleine bijzondere winkeltjes en boetiekjes die elders in het land vaak al verdrongen zijn door de grotere ketens. De meest bijzondere ontdekking deden we in een kleding-annex interieurwinkel aan de Langeviele: deze oude Indiase deur, die zo uit de Middeleeuwen weggelopen lijkt. De eigenaresse vertelde ons dat ze de deur had laten overkomen uit India en dat de muur er speciaal voor uitgebroken was om hem er te kunnen plaatsen. Een pronkstuk om trots op te zijn!

'312722' door hansdewildt '312722' door hansdewildt

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Knol !

hansdewildt

Ik weet niet meer of ik deze foto gemaakt heb voor de molen of voor het paard. De molen staat in van Burg Haamstede en het paard is een echte zeeuwse knol. In iedergeval een echt Hollands plaatje ..

'418924' door nita92 '418924' door nita92

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Zeeuwse kust

nita92

Een middagje uitwaaien aan de Zeeuwse Kust, een lange strandwandeling, wind door de haren, rode wangen, tranende ogen en als beloning warme chocomel en koffie. Althans dat was de bedoeling. Na nog geen 15 minuten op het strand bij Zoutelande begon het weer om te slaan en kwam de regen er met bakken uit, van al onze voornemens kwam niet veel meer terecht. Behalve het laatste dan. Van tevoren toch voortaan maar even het weer checken. Zoutelande december 2013

'519907' door ellez '519907' door ellez

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Laat in de middag in.

ellez

Laat in de middag heb ik een plaatsje gevonden aan het einde van de Nolledijk in Vlissingen, vlakbij het windorgel, waar ik eerder een foto van plaatste. Hier een kijkje op de boulevard . De door de avondzon beschenen gebouwen worden gespiegeld in het water.

'458162' door noiram '458162' door noiram

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Zeilen..

noiram

Gelukkig hebben we de foto's nog.... Terwijl het buiten nu toch echt winter is, vind ik het heerlijk om met de foto's van deze zomer aan de slag te gaan. Dit is een beeld van recreanten op het Grevelingenmeer in Zeeland, een maand of twee geleden.

'485136' door hansdewildt '485136' door hansdewildt

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Bijna voorjaar !

hansdewildt

Begin maart en lenteachtige temperaturen. Het is bijna lente ….laat maar komen die zon ! De strandhuisjes worden al schoongemaakt en opgeknapt zoals hier in Vlissingen. Nog even en de eerste bewoners trekken er weer in. Slapen en wakker worden op het strand in een provincie met de meeste zonuren van Nederland !

'462355' door MarioBentvelsen '462355' door MarioBentvelsen

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Oud haventje

MarioBentvelsen

Foto van een oud haventje op Schouwen Duivenland, die ik met een grijsfilter en uiteraard een statief heb geschoten. Je krijgt daardoor vreemde effecten, zeker als je ze daarna nog eens flink onder handen neemt. Voor het maandthema dus.

'143237' door ElsB '143237' door ElsB

NederlandZeeland

NederlandZeeland

The three fishermen

ElsB

Foto is 26 december 08 gemaakt op het strand in Dishoek, nadat de zon is ondergegaan.

'170730' door Graaf '170730' door Graaf

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Pootje baden

Graaf

Deze echte Zeeuwse knollen stonden 's avonds met de benen in de Oosterschelde. Maar als wij het zelf over onszelf mogen zeggen, dan mag ik ook zeggen dat deze paarden aan het "pootje baden" zijn.

'510762' door noiram '510762' door noiram

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Oud en koud!

noiram

De Kazematten ,gebouwd in 1811 in opdracht van Napoleon, liggen verborgen in het Keizersbolwerk in Vlissingen als een onderdeel van de vestingwerken uit 1548. Al eeuwenlang is dit een plek van komen en gaan. Hier liggen beroemde voetstappen van Karel V, Napoleon en Michiel de Ruyter. Vorig jaar zijn ze geopend voor publiek en in de zes aaneengesloten ruimtes zijn de verhalen uit het verleden door middel van presentaties en panelen tor leven gebracht. Deze foto toont de doorgangen die de zes ruimtes met elkaar verbind.

'569565' door LRison '569565' door LRison

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Storm windkracht 9

LRison

Vandaag storm met windkracht 9 en hoge waterstand +305,en dat was goed te zien in Vlissingen waar de Oranje molen de volle laag kreeg van de hoge golven, deze foto koste mewel een natte broek en vol gelopen schoenen.

'260761' door mamacaro '260761' door mamacaro

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Zeeuwse Boerin

mamacaro

Onderweg naar Zeeland kwam ik deze boerin tegen in de trein. Ze maakte onderdeel uit van een folkloristische groep, die de Zeeuwse klederdracht levendig houdt. Op deze foto zit ze in gedachten uit het raam te staren.. ik vond dit wel een mooi portret.

'459984' door noiram '459984' door noiram

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Kappellestraat Sluis

noiram

Het stadje Sluis in Zeeuws Vlaanderen is een grote trekpleister in de streek. Heel veel winkels, terrasjes en een leuk museum in het Belfort, dat op de achtergrond te zien is. De Kappellestraat is de grootste winkelstraat, maar er omheen zijn er nog veel meer te vinden..