Zeeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zeevaartschool

Zeeland,
Nederland


De komende drie dagen ben ik weer in dit gebouw aan het werk. Sinds 2014 zit hier namelijk de MKA groep gehuisvest, ofwel de kaakchirurgen. Patiënten genieten altijd van het prachtige uitzicht over de boulevard. Let ook even op de afbeelding van Michiel de Ruyter!

Het Maritiem Instituut de Ruyter (MIR) is een van de zeevaartscholen in Nederland. De naam komt van de bekende historische zeeheld Michiel de Ruyter. Al meer dan 100 jaar is de school gesitueerd aan de boulevard in Vlissingen, in de provincie Zeeland. Bijzonder is het feit dat de schepen op 200 meter langs varen.

Het MIR bestaat sinds 1903 als de Hogere Zeevaartschool (Vlissingen) - de Ruyterschool - die gevestigd was aan Boulevard Bankert te Vlissingen. De naam, De Ruyterschool, werd formeel geschonken door het Nationale Comité ter herdenking van de geboorte dag van Michiel de Ruyter. In 1978 werd de naam van de school gewijzigd in Maritiem Instituut de Ruyter.Het typerende witte gebouw aan de Boulevard met het witte torentje, een ontwerp van Arend Rothuizen, is wereldwijd bekend onder zeevarenden en maritiem geïnteresseerden. In mei 2009 heeft dit pand de status van rijksmonument gekregen door minister Plasterk, het witte gebouw nummer 156 heeft momenteel de status van gemeentelijk monument.(bron:wikepedia)