Zeeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Klompenmakerij in Zeeland

Zeeland,
Nederland


In Heinkenszand kun je nog een authentieke klompenmaker vinden. Deze bestaat al sinds 1882 en de oude klompenmaker woont nog steeds op hetzelfde erf. Tegenwoordig is Jaap degene die de klompen maakt en hij zoekt naarstig naar een serieuze opvolger.

Wil je zien hoe de echte ouderwetse Hollandse klompen gemaakt worden?
Je kan een rondleiding boeken. Bij een rondleiding gaat de klompenmaker door de klompenmakerij en vertelt over de klompen en laat zien hoe de klompen gemaakt worden. Van boom tot klomp!
Bij Klompenmakerij Traas in Heinkenszand worden al meer dan 100 jaar klompen gemaakt. Deze klompenmakerij is één van de laatste in Nederland. Er worden nog steeds volgens de traditionele werkwijze machinaal klompen gefabriceerd. De klompen worden via de webshop over de hele wereld verkocht. Je kan er ook een rondleiding boeken. Bij een rondleiding gaat de klompenmaker door de klompenmakerij en vertelt over de klompen en laat zien hoe de klompen gemaakt worden. Van boom tot klomp!
Er is een winkel waar u lekker kan rondkijken en kan shoppen. Naast allerlei houten klompen vind je ook klompenpantoffels, Hollandse souvenirs, relatiegeschenken & gifts, Zeeuwse streekproducten. (bron: VVVZeeland)

Meer info? Neem een kijkje op www.klompen.com