Utrecht foto's & tips

'113127' door pixelfun '113127' door pixelfun

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Kasteel de Haar

pixelfun

Een van de best bewaarde kastelen in Nederland. Nu ook te zien in de reclame van de Postbank, maar hoe dan ook zeker een bezoek waard!

'418441' door daphnekeune '418441' door daphnekeune

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Ondersteboven van...U

daphnekeune

Men neme: een tiental ReisReporters, 1 rondleiding door een Utrechtse bierbrouwerij, 1 glas Ouwe Daen op 1 nuchtere maag en men krijge: een vertekend beeld van de oude binnenstad.

'488911' door WKerkhof '488911' door WKerkhof

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Kasteel De Haar

WKerkhof

Kasteel De Haar is een heel mooi kasteel in de buurt van Utrecht. Het is het grootste kasteel van Nederland en erg luxueus! Het kasteel is van de familie van Zuylen en ik heb begrepen dat deze rijke familie nog regelmatig grote feesten op dit kasteel geeft. Je kunt er een rondleiding 'Wat een weelde' volgen, deze start elk uur en is €14,00 per volwassenen. Niet alleen het kasteel is erg mooi, maar ook de omgeving is prachtig voor een mooie wandeling! Ook worden er veel evenementen op en om het kasteel georganiseerd. Nu heb je t/m 31 mei de unieke mogelijkheid het Chatelet te bezoeken Sinds de jaren vijftig gebruikt de familie Van Zuylen van Nijevelt, woonachtig in het buitenland, het als familiehuis. Deze chatelet is net gerestaureerd en voor het eerst opengesteld voor publiek. Let wel dit is maar 3 maanden en daarna zal de familie het weer in bezit nemen. Een unieke kans! Voor meer info: http://www.kasteeldehaar.nl/kasteel-park/

'460081' door nita92 '460081' door nita92

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

The Addams Family

nita92

De Addams Family is een satirische film van het ideale Amerikaanse gezin De Addams zijn een excentrieke rijke familie die houden van alles dat macaber is. Ze zijn zich totaal niet bewust van het feit dat anderen hen vreemd of angstaanjagend vinden. Deze ietwat macaber uitziende dame doet me aan deze overigens erg leuke film en serie denken. Ze zou er zo een rol in kunnen spelen. Meer van dit soort fantasyfiguren kun je treffen op het Elfia evenement, dit jaar op 25 en 26 april.

'415692' door noiram '415692' door noiram

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

De Vlijt

noiram

Het voormalig 'Magazijn de Vlijt' was en is een begrip in Utrecht en omstreken, een uniek monumentaal pand uit de 18e eeuw. Honderdzestig jaar lang was er een stoffen- en handwerkwinkel gevestigd. Er werd door vaste klanten gehuild toen de eigenaresse er in 2007 mee stopte omdat ze de huur niet meer kon betalen...Nu worden er bijzondere sieraden verkocht. Met een prachtige unieke plafondschildering en een nog origineel monumentaal oud winkelinterieur uit 1847 is deze prachtige zaak een kunststuk op zich.

'490544' door neretslok '490544' door neretslok

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Elfia 2015 2

neretslok

Bij het kostuum en fantasyfestival Elfia draait het om creativiteit en originaliteit. Vele figuren, al dan niet bestaand, worden uitgebeeld en de mensen zijn er vaak maanden mee bezig. Je ziet dan ook, wandelend over het festivalterrein fraaie creaturen langs komen. Ik zal nog enkele foto's uploaden. Eerst dit meisje. Ze was maar wat trots op haar outfit en trots omdat ze op de foto mocht. De meeste foto's worden met de modellen gewisseld, want gebruikelijk is het om je kaartje af te geven. Vandaag nog in Haarzuilens, Utrecht en anders in september weer in Arcen, Limburg.

'498363' door noiram '498363' door noiram

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Pyramide van...Auster

noiram

De "Pyramide van Austerlitz” is gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Het monument stamt uit de tijd van Napoleon van begin 1800. In 1804 liet generaal Marmont de piramide bouwen door het Frans-Bataafse leger, als eerbetoon aan zijn vriend en voorbeeld Napoleon Bonaparte. Geïnspireerd door diens veldtocht naar Egypte, koos Marmont voor een piramide, bekroond met een obelisk. Deze obelisk was van hout en raakte snel in verval. Napoleons broer Lodewijk Napoleon, in die tijd koning van Holland, gaf het monument de naam "Pyramide van Austerlitz" naar de veldslag in het huidige Tsjechië. In 1894 werd een nieuwe obelisk gebouwd van steen. Tegenwoordig is het een toeristische trekpleister, met pannenkoekenhuis, speeltuin, wandelroutes en souvenirshop.

'487938' door Moraimavdf '487938' door Moraimavdf

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Mag ik een bos tulpen

Moraimavdf

Tijd om naar de bloemenmarkt te gaan en van daar een mooi bosje Nederlandse tulpen mee naar huis te nemen. Op de gezellige bloemenmarkt op de oudegracht vind je iedere zaterdag tulpen, rozen en zonnebloemen

'485485' door gorke '485485' door gorke

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Kasteel de Haar

gorke

De Haar met zijn torentjes en rood-wit gestreepte luiken is een van de meest imposante kastelen van Nederland. Etienne baron van Zuylen van Nyevelt van de Haar erfde de ruïne van het kasteel in 1890. Het kasteel zelf is tijdens het evenement ook te bezoeken. Op 25 en 26 april wordt het Elfia festival , Europa’s spectaculairste en grootste kostuumevent gehouden. Het is een geweldig feest voor deelnemers en zeker ook voor fotografen.

'491420' door Graaf '491420' door Graaf

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Zomergast

Graaf

Bij een mooie zomer horen altijd insecten. Eigenlijk heeft dit woord een negatieve klank, geassocieerd met muggen. Daarom zullen we dit beestje maar gewoon bij z'n naam noemen; de libelle. Ik vind ze prachtig om te zien, en af en toe probeer ik er eens eentje te fotograferen. Geluk hebben als ze even stilzitten.

'458544' door abytravel '458544' door abytravel

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Lichtsafari

abytravel

Nog tot as zondag is het Chinese Light Festival te bewonderen in de Botanische tuinen van RUU. Er zijn 21 verschillende taferelen, waarvan vele dieren als onderwerp hebben. Hier zie je een deel van het savanne tableau.

'456786' door noiram '456786' door noiram

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Temple d'amour

noiram

Dit kleine koepeltje valt me altijd op als ik over de Driebergseweg naar Zeist rijd. Op een lichte verhoging in het gras. Ik heb het even gegoogeld. Het echtpaar Willink bewoonde een buitenhuis op het landgoed Beerschot. In hun testament lieten ze hun land na aan de gemeente op voorwaarde dat er een hertenkamp voor kinderen zou worden aangelegd. Het huis moest daarvoor volgens hen worden afgebroken. Zo geschiedde. Het park Beerschot - Willinkshof werd aangelegd. Ter nagedachtenis aan dit echtpaar liet men in 1889 dit tempeltje bouwen, een kleine replica van een zogenaamd Temple d'Amour nabij het Paleis van Versailles..

'489229' door Moraimavdf '489229' door Moraimavdf

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

De molen Rijn en Lek.

Moraimavdf

De molen Rijn en Lek ligt aan de rand van het oude centrum van Wijk bij Duurstede. De molen is nog steeds volop in gebruik is. Het is de enige molen in Nederland die op een stadspoort is gebouwd . Het Kasteel, de grote Kerk en de molen Rijn en Lek behoren tot de belangrijkste Wijkse monumenten.

'457625' door abytravel '457625' door abytravel

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Een vijver vol licht

abytravel

Nog tot 4 januari as zijn de Botanische tuinen in Utrecht omgetoverd tot het toneel van het Chinese Light Festival. Over de herkomst van de lichtfestivals gaan vele verhalen de ronde. Al eeuwenlang worden op de vijftiende dag van de eerste Chinese maand lantaarns en lampionnen ontstoken om te bidden voor een goede oogst en Taiyi, de god van de hemel, gunstig te stemmen. Een andere sage vertelt over een god die de aarde in brand wilde steken om de mensheid te straffen. Een oude wijze man kwam met de oplossing om fakkels, lantaarns en vuurwerk te ontsteken. Toen de god dacht dat de aarde al in brand stond, liet hij de mensen met rust. Veel objecten stellen dieren en planten voor. De vijver bij het fort licht op door waterlelies en kikkers.

'490835' door Jelle51 '490835' door Jelle51

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Elfia 25 april

Jelle51

Ook wij waren op Elfia, kasteel de Haar. Het is leuk om daar een dag rond te lopen en de prachtig uitgedoste figuren te fotograferen.

'541368' door Moraimavdf '541368' door Moraimavdf

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Wandelen in de buurt.

Moraimavdf

Huis Doorn is een kasteel, ridderhofstad en landgoed op de Utrechtse Heuvelrug in Doorn in de Nederlandse provincie Utrecht. Het is vooral bekend door de Duitse ex-keizer Wilhelm II die er van 1920 tot zijn dood in 1941 woonde. Zijn verblijfplaats was aanvankelijk Kasteel Amerongen maar hij wist uit eigen middelen al in 1919 Huis Doorn aan te kopen. Hij liet de oprijlaan van de Dorpsstraat verleggen naar de rustigere Doornseweg, hier verrees ook het poortgebouw dat in een Hollandse neo-renaissancestijl gebouwd werd. (Met dank aan Wiki) Vorig jaar hebben we een mooie wandeling gemaakt in de buurt van het 'Huis Doorn' Het is een geweldig gebied om te lopen. We hebben een heerlijk middag gehad met alle herfstkleuren en gevallen bladeren.

'507945' door jacomien '507945' door jacomien

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Kabouterdorp

jacomien

Prachtig zoals de paddestoelen tegen de onderkant van de omgevallen boom een plek hebben gevonden! Met dit beetje zonlicht opnieuw een sprookje om te zien. ( even openen)

'347697' door PaulHoo '347697' door PaulHoo

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Bomenrij met sneeuw

PaulHoo

Een van mijn favoriete plekken in de polder van de Ronde Venen is deze slingerweg met hoge bomen (populieren???). Ik probeer in elk jaargetijde er wel een foto te maken. Vanmorgen was het er helemaal mooi.

'347677' door PaulHoo '347677' door PaulHoo

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Witte wereld

PaulHoo

Inmiddels ziet het er niet zo mooi meer uit buiten omdat de zon al even schijnt waardoor de rijp is gesmolten. Deze foto maakte ik om een uur of 10 vanochtend. Ik moest even terugdenken aan mijn vakantie in Finland.

'415167' door Gerrit-Gaspedaal '415167' door Gerrit-Gaspedaal

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Utrègs spelletje!

Gerrit-Gaspedaal

Jaaaaah! We gaan een wiewatwaar-spelleke spelen (Els let je ook op?)!! En wat is daar nou een beter plekkie voor dan gezellig onder de Domtoren van Utrecht. Door menigeen aangeduid als ‘het absolute centrum van Nederland’. Waarom? Nou… vanwege de interreisreporterlijke interactie én vanwege mijn nieuwsg.. euh.. belangstelling voor jullie. En omdat het kan (o; Ahem.. maar goed… hoe werkt ‘t: 1. Ga naar de website http://afstand-berekenen.com 2. Vul bij ‘geef een locatie op’ in het ene vak Utrecht in, en in het andere vak je geboorteplaats 3. Noteer de afstand in een rechte lijn 4. Herhaal 2 en 3 maar vul dan Utrecht en je woonplaats in 5. Meld hieronder het resultaat In mijn geval komt er dan te staan: Montfoort 12.74km Draaibrug 146.08km Misschien schrijf ik nog wel eens een blogje met de testresultaten, eindconclusies, prijsuitreiking en aanbevelingen en zo… Of niet. Láche woar?

'458722' door abytravel '458722' door abytravel

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

De Lion King

abytravel

Of ze daar in Utrecht wisten wat het volgende maandthema ging worden. Want tussen alle Chinese lichtkunstwerken was ook dit tafereel van de Lion King vertegenwoordigd. Wie kent er niet het verhaal van Leeuwenkoning Mufasa en zijn zoon Simba, die het op moet nemen tegen de gemene Scar. Gelukkig loopt alles goed af en kan Simba gesteund door z'n grote liefde Nala uiteindelijk de troon overnemen.

'502489' door Trude '502489' door Trude

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Huisjes aan de...Tuin

Trude

In de 19e eeuw werden de terreinen achter de huizen aan de Springweg bebouwd met kleine arbeiderswoningen. Zo ontstond in 1826 het Hofje van Veeloo, bereikbaar via een poort in de Springweg. Dit is de huidige Tuinstraat. In 1857 werd het hofje aangekocht door de "Maatschappij ter verbetering der woningen voor Arbeidenen en Minvermogenden". Het was een van de eerste sociale woningbouwprojecten in Utrecht. In de jaren 1970 dreigde sloop van de huisjes. Dankzij bewonersinitiatieven werden de huisjes aan de zuidzijde van de straat gespaard.

'379891' door PaulHoo '379891' door PaulHoo

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Brrrr...

PaulHoo

Met de warmere temperaturen van de laatste dagen hoopte ik even dat het lenteweer eraan zou komen. Nadat ik vanmorgen nog lekker in het zonnetje aan het hardlopen was, hadden we vanmiddag weer de nodige sneeuw. Gelukkig niet zoveel als nu op sommige plaatsen in de Verenigde Staten waar ze soms meer dan 1 meter verwachten in 2 dagen tijd.

'457745' door abytravel '457745' door abytravel

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Chinese Draak

abytravel

De blikvanger op het Chinese Light Festival is natuurlijk de enorme draak die op de gracht bij het fort drijft. Heel toepasselijk ook geen vuur-, maar waterspuwende draak. Op de achtergrond nog een glimp van de savannedieren in lichtuitvoering. Het Festival is nog tot 4 januari te bewonderen in de Botanische tuinen van Utrecht.