Utrecht

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uitzicht vanaf de Domtoren

Utrecht,
Nederland


een paar weken geleden beklommen wij, voor de zoveelste keer, de Domtoren. Dit blijft, ook als inwoner van Utrecht, iedere keer weer een leuk uitstapje als we een gast hebben.
De Dom is, met zijn 112 meter hoogte, natuurlijk het symbool van de stad, en na het bedwingen van de 465 treden kun je genieten van een geweldig uitzicht. Als je van boven naar beneden kijkt lijkt het wel of je naar Madurodam staat te kijken, zo leuk. Onder je zie de kleine poppetjes lopen, bootjes varen en hoor je de geluiden van de stad. Op de foto zie je onder meer een stukje van de Vismarkt (met de parasols), de Oudegracht en de Winkel van Sinkel.

Leuk weetje: op dit moment beklim je zelfs 495 treden: de Dom wordt gerenoveerd en staat in de steigers, waardoor je nu 5 meter hoger van het uitzicht kunt genieten dan normaal gesproken. Het is jammer dat de toren in de steigers staat (tot 2024), al heeft het een voordeel voor mensen die wat minder goed ter been zijn: in de periode is er ook een lift, waarmee je de top kunt bereiken.