Tilburg

'443965' door RenskeSpijkers '443965' door RenskeSpijkers

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Verlaten bos

RenskeSpijkers

Na heel wat regen besloten we even onze benen te strekken en de bossen in te gaan. Dit stukje bos heet de Oude Waranda en was vroeger een dierentuin. Het is normaal een heel druk bezocht bos maar na al de regen waren wij de enige die konden genieten van de zon die doorkwam.

'462026' door Jeannette67 '462026' door Jeannette67

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Natuurgebied Huis ter

Jeannette67

In het natuurgebied ´Huis ter Heide´ ligt een enorme mooie ronde houten vlonder op het water. Ondanks dat er ijs op lag was de vlonder redelijk stroef. Vanaf de vlonder heb je waanzinnige uitzichten.

'462263' door MiekeLejeunevdVen '462263' door MiekeLejeunevdVen

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Paniek!

MiekeLejeunevdVen

Wandelen in de bossen rondom het Galgeven is altijd fijn en ontspannend. Zo niet op deze dag (Dec 2009).Twee reeën, opgejaagd door loslopende honden, zijn in paniek het smeltend ijs opgerend. Ver van de kant zakken ze door het dunne ijs en proberen na de overkant te zwemmen. Een heeft het gehaald de andere helaas niet. Daarom laat geen honden loslopen in de bossen!

'458078' door RenskeSpijkers '458078' door RenskeSpijkers

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Koepelhal

RenskeSpijkers

De spoorzone in Tilburg is een gebied dat meer dan 100 jaar alleen toegankelijk was voor werknemers van de Nederlandse spoorwegen. Mijn opa heeft hier nog gewerkt en nu na al die jaren geven ze dit gebied een nieuw bestaan. De oude hallen worden nu gebruikt voor evenementen. Vandaag waren alle gebouwen open voor (hobby)fotografen en besloot ik op mijn vrije dag deze oude hallen te bezoeken.

'450438' door Bergwerk '450438' door Bergwerk

NederlandTilburg

NederlandTilburg

The Whirl

Bergwerk

Nederland | Tilburg De dorpsfeesten en het daarbij behorende kermisseizoen is al weer een tijdje afgelopen en het bonte arsenaal van draaiende, schommelende, 180- en 360 graden tollende cabines zijn weer keurig weggestopt in hun winterstallingen. Zelf ben ik helemaal geen kermisfan, maar je kunt er wel leuke plaatjes schieten.

'418553' door MiekeLejeunevdVen '418553' door MiekeLejeunevdVen

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Kunst in Oisterwijk

MiekeLejeunevdVen

In Brabant gemeente Oisterwijk, heb je een jaarlijks terugkerende open kunstroute waar de mooiste beelden, schilderijen en andere objecten te bewonderen zijn. Het wordt gehouden op het mooiste en gezelligste plein van Oisterwijk de Lind. Omringd door z'n vele terrasjes.

'457985' door RenskeSpijkers '457985' door RenskeSpijkers

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Pimpelmees

RenskeSpijkers

Met 10cm sneeuw voor de deur en een stralend zonnetje is het tijd om onze "achtertuin" in te gaan. Normaal lopen we een flinke ronde door de Loonse en Drunese Duinen maar vandaag bezochten we Landgoed Huis ter Heide wat tussen De Moer en Loon op Zand ligt. De Schotse hooglanders hadden zich verstopt maar menig pimpelmees was op zoek naar voedsel. Een prachtig gebied om eens doorheen te lopen mocht je in de buurt zijn :)

'424264' door JMoerkens '424264' door JMoerkens

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Avondwandeling

JMoerkens

Ik sluit af met een plaatje uit mijn eigen stad. In de lente en zomer heb ik vaak 's avonds nog een wandeling gemaakt langs het kanaal. En zo zie je maar, zelfs in een lelijke stad kun je mooie plekjes vinden ;-) Fijne avond.

'374068' door Fransvdg '374068' door Fransvdg

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Mensenmassa

Fransvdg

Mensenmassa. Wat een leuk maandthema. Hier zie je heel veel mensen bij elkaar, die voor het station van Tilburg wachten op Prins Carnaval. Zodra hij om 14 uur 11 uit de trein komt kan het feest beginnen! Dan verandert Tilburg in Kruikenstad en is iedereen met een groen-oranje sjaal een Kruik of een Kruikin. Voor wie het niet weet: de Tilburgers zijn van oudsher de kruikenzeikers. De arme mensen verkochten hier vroeger hun urine aan de wolfabrieken. Bij gebrek aan chemische middelen werd die pies gebruikt voor het wassen, verven en vollen van de wol. Wees gerust: dat is verleden tijd! Geen gezeik meer dus over dit gebruik.......Wie ziet er nog een bekende in deze mensenmassa?? Ik niet.

'458214' door RenskeSpijkers '458214' door RenskeSpijkers

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Jaarafsluiting

RenskeSpijkers

Met deze winterse foto* sluit ik 2014 af :) Ik heb ontzettend veel geleerd van jullie allen en heel veel reisinspiratie op gedaan (misschien iets te veel haha)! Komend jaar begin ik in februari met een weekje roadtrippen door het zuiden van Portugal en er liggen plannen op tafel voor Sri Lanka in Juni dus we hebben al een mooi vooruitzicht! Ik wens jullie allemaal een ontzettend mooi, gezond en reislustig 2015! * Deze foto is gemaakt op Landgoed Huis ter Heide.

'443869' door Mary54 '443869' door Mary54

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Grote gaap

Mary54

Al eerder plaatste ik een foto van één van de vier cheetha jongen, je krijgt ze niet zo vaak mooi dichtbij op de foto, deze jongen lag zowat vlak voor m`n neus en gaapte zeer lui!

'322389' door renehouben '322389' door renehouben

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Ouderwetse Korenmolen

renehouben

Ik weet een heerlijk plekje grond Daar waar die molen staat Waar ik mijn allerliefste vond Waarvoor mijn hart zo slaat Moergestel Noord Brabant Lente 2011 op een mooie dinsdagmiddag rond een uur of 5 's middags.

'456343' door JMoerkens '456343' door JMoerkens

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Avondlicht op het...L

JMoerkens

Sinds ik het prachtige natuurgebied Huis ter Heide (onder beheer van Natuurmonumenten) heb ontdekt, ga ik als een soort ambassadeur door het leven! Raad iedereen aan er eens een wandeling te maken. Zeker in het avondlicht van deze foto ziet het gebied en betoverend uit!

'462505' door Jeannette67 '462505' door Jeannette67

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Morgengoud bij het...

Jeannette67

Tja, je kunt honderd foto`s maken bij natuurgebied `Huis ter heide` en nog het idee hebben dat je nog een keer terug moet om toch nog nieuwe plekjes te fotograferen. Een natuurgebied wat door de `lastige` toegankelijkheid nog heerlijk rustig is. Voor het hele gebied zijn er slechts zo`n 10 officiële parkeerplaatsen.

'458022' door RenskeSpijkers '458022' door RenskeSpijkers

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Huis ter Heide

RenskeSpijkers

Ik woon midden in de stad maar ben binnen 10 minuten in de Loonse en Drunese Duinen of op deze plek die tussen Tilburg en De Moer ligt, Landhoed Huis ter Heide. Een prachtig stukje natuur!

'435884' door RReintjes '435884' door RReintjes

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Dorstig

RReintjes

In de Beekse Bergen kun je als fotograaf naar hartenlust fotograferen. Goed opletten en goed kijken is een fotograaf gegeven. Ik ben van mening dat mensen die fotograferen, beter kijken/opletten wat zij zoal in beeld (kunnen) krijgen. Dit paard had dorst en de achtergrond zorgde voor het totaalplaatje.

'435318' door RReintjes '435318' door RReintjes

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Lenig in de nek

RReintjes

Deze twee ooievaars gingen lekker achterover met beide koppen en maakten daarbij een aardige bak herrie. Wat dit precies inhoudt is mij niet bekend

'454241' door MiekeLejeunevdVen '454241' door MiekeLejeunevdVen

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Genieten van de...nov

MiekeLejeunevdVen

Wat een heerlijke dag!! Genietend van de najaarszon ( 24 Nov.) zat er plots ook een prachtige vlinder "Atalanta" op de viooltjes, ongelooflijk zo laat in het seizoen.

'442648' door Mary54 '442648' door Mary54

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Jonge cheetah

Mary54

Even gekeken in de FAQ en ja deze mag ik plaatsen het is een beschermd dier. Deze cheetah is in december geboren in de beekse bergen het is er èèn van vier! Ik was er heel in het begin gaan kijken maar ze zaten te ver om te fotograferen heb er wel foto`s van maar niet scherp genoeg, afgelopen week ben ik er weer geweest en nu lag er èèn vlak voor mijn neus en het leek wel of hij me toe lachte zo schattig!

'454978' door MiekeLejeunevdVen '454978' door MiekeLejeunevdVen

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Mispoes!!

MiekeLejeunevdVen

Deze prachtige sperwer probeerde een pimpelmees te verschalken. Het meesje was hem te snel af en met een klap belandde hij tegen het raam. Gelukkig had ik mijn camera paraat en kon ik deze foto maken .Hij was behoorlijk dizzy. Toen ik hem oppakte en hem weg liet vliegen kwam hij met 'n grote boog nog even laag over vliegen en verdween toen.

'435794' door RReintjes '435794' door RReintjes

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Drie op een rij

RReintjes

Met twee kleinkinderen afgelopen weekend naar de Beekse Bergen geweest. Natuurlijk een tochtje met de boot gemaakt en onderweg zag ik dit trio aan de kant staan.

'484586' door RenskeSpijkers '484586' door RenskeSpijkers

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Auto moment

RenskeSpijkers

Ik heb vaak momenten dat ik onderweg ben en denk "had ik nu mijn camera maar bij me". Vanmiddag laat had ik dat ook en had ik per toeval mijn camera achterin liggen. In plaats van de snelweg nam ik de landelijke weggetjes en ben op verschillende plekken gestopt om te genieten van deze zonsondergang.

'436183' door RReintjes '436183' door RReintjes

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Rotschild Giraffe

RReintjes

Aangezien er nog slechts enkele honderden Rotschild giraffes in het wild leven en het één van de meest bedreigde dieren ter wereld is, ben ik in de gelegenheid om deze, op de Beekse Bergen gemaakte, opname te plaatsen.

'442139' door Mary54 '442139' door Mary54

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Hommeltje

Mary54

Vandaag even een dagje er op uit geweest en genoten van het mooie weer, deze hommel zat duidelijk ook te genieten maar dan van het lekkers uit de bloem.(in de vergroting is ie scherper)