Rotterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Neem de Street Art Route in Rotterdam

Rotterdam,
Nederland


Op een regenachtige dinsdagmiddag is er buiten weinig te beleven in het centrum van Rotterdam, zeker omdat er nogal veel verbouwd en gebouwd wordt.
Gelukkig worden bouwplaatsen en rolluiken verfraaid met Sreetart. Je kunt zelfs een complete Streetart Route van zeven kilometer langs 28 werken van voornamelijk Rotterdamse kunstenaars lopen. De route kan via wifi worden gedownload (zodat de app ook zonder internetverbinding werkt tijdens de wandeling. De app wordt continu bijgewerkt met de nieuwste straatkunst dus er is altijd wat nieuws te ontdekken. Downloaden: Rotterdam.info :Rotterdam Street Art Route
Deze muurschildering van van de getalenteerde zangers Folami van de Nile Rogers band ontdekte ik op de luiken van de Daily Rush store in de Korte Hoogstraat. Tymon Ferenc de Laat van MeLikePainting zette in 2015 zijn handtekening in de linkerhoek.
Info: De in 1979 geboren Tymon Ferenc de Laat studeerde in 2001 af aan de Willem de Kooning Academie. Tymon heeft een sterke binding in kleur en techniek met pop en street-art. Zijn werk is brutaal geschilderd in felle kleuren, trefzekere gebaren en is geïnspireerd door vele jaren reizen om de wereld , met name Latijns –Amerika. Zijn studio en galerie is te vinden in het hart van Crooswijk op de Schuttersweg 113b in Rotterdam.