Rotterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Deel een scooter bij 'Het Ding'

Rotterdam,
Nederland


Het kan nog tot en met dit weekend: de Rotterdam Rooftopwalk. De Rooftopwalk is een route op dakniveau, inclusief een luchtbrug tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf.
Op het dak zie je allerlei initiatieven om de daken beter te gebruiken en de stad leefbaarder te maken. Er zijn daktuinen, innovatieve regentonnen, een auto met een boom erin en kunst.
Rotterdam groeit. De economie verandert, het klimaat vraagt om andere keuzes én Rotterdam wil de stad gezonder en inclusiever maken.
Deelmobiliteit speelt hierin een belangrijke rol. Om te werken aan een bereikbare, aantrekkelijke en gezonde stad, richten we straten anders in, lopen steeds meer mensen en pakken meer mensen de fiets of het openbaar vervoer. Voor korte afstanden laten we de auto staan, gaan we lopen, pakken we een deelfiets of elektrische deelscooter.
Vanaf de loopbrug zie ik deelfietsen en scooters voor de Bijenkorf staan. Ze staan geparkeerd bij 'De gestileerde bloem', een bijnaam van het Nederlandse kunstwerk zonder titel bij de ingang van het warenhuis ontworpen door Naum Gabo. Meestal wordt het beeld "het ding" genoemd.
Echt gers, zo'n Rooftopwalk, en inspirerend voor fotografen!