Rotterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het is stil op Zuid

Rotterdam,
Nederland


We lopen langs de Rijnhaven naar het schiereiland dat de ‘Kop van Zuid’ wordt genoemd. Het staat bekend om zijn bijzondere architectuur.
Het gebouw ‘De Rotterdam’ van Rem Koolhaas rijst op achter het Luxor Theater dat met zijn felrode kleur nu het meest opvalt.

De groene ‘directiekeet’ is ook al ontworpen om op te vallen.
In het grasveld staan wat eenzame bankjes waar in betere tijden de studenten van De Hogeschool Rotterdam achter mij, of het personeel van het Gerechtsgebouw (rechts, niet op de foto) een bammetje komen eten. Ze hadden dan uitzicht op het Dobberende Bos in de Rijnhaven, waarvan je nog net een boom ziet.
Ik schrijf ‘hadden’ want de Hollandse iepen op oude boeien uit de Noordzee worden met boei en al verhuisd naar Almere. In 2022 is daar de Floriade, een wereldtuinbouwtentoonstelling die eens in de tien jaar in Nederland is. De drijvende bomen komen bij de ingang van de Floriade in het water te liggen.

En nu is het stil op 12 juni 2021
De studenten zitten thuis, in het gerechtsgebouw wordt gezoomd en in het theater gaan veel voorstellingen niet door. Het viersterrenhotel in ‘De Rotterdam’ heeft heel wat kamers vrij.
En toch genieten wij, want het Fotomuseum is voor het eerst gedeeltelijk weer open. Na een uitgebreide controle mogen wij met tijdslot, mondkapje en looproute De Eregalerij van de Nederlandse Fotografie gaan bekijken (nu nog te zien)
Count your blessings