Ontdek Jazz Night Express: hét jazzfestival op wielen image
Joke Schot

Ontdek Jazz Night Express: hét jazzfestival op wielen

Deze treinreis is veel meer dan je vervoersmiddel om van A naar B te komen. De Jazz Night Express is namelijk een kruising tussen de klassieke nachttrein en North Sea Jazz - een muziekfeestje op wielen. Tijdens de treinreis van Rotterdam naar Berlijn maak je kennis met verschillende jazzstijlen, heerlijk eten en een relaxte sfeer. 

De Jazz Night Express begint zodra de trein Rotterdam Centraal uitrolt en eindigt als de laatste passagier ergens in Midden-Duitsland zijn slaapcompartiment opzoekt. De eindhalte is Berlijn, waar je kunt blijven voor een stedentrip of blijven zitten voor de even zo swingende terugrit. Ook in het programma zit een duidelijke verplaatsing; van livemuziek op de vroege avond tot dancemuziek na middernacht.

jazz festival wielen  's Avonds kan je tot na middernacht genieten van dancemuziek op de Jazz Night Express. Foto: Joke Schot

Er rijdt ook een theater- en poëziewagon mee. Op de terugweg vanuit Berlijn sluiten Duitse artiesten aan, waardoor er een boeiende muzikale uitwisseling plaatsvindt. Tussen de bedrijven door krijg je ook de klassieke nachttreinervaring mee; in de restauratiewagon wordt heerlijk eten opgediend en je slaapt in een comfortabel couchetterijtuig of luxe slaapwagon.

eten jazz festivalIn het restauratiewagon kan je heerlijk eten met het Jazz Night Express menu! Foto: Joke Schot 

Deze particuliere nachttrein, nieuw leven ingeblazen als statement tegen de schadelijke impact van vliegreizen, rijdt in het weekend van 3 tot 5 juli op en neer tussen Rotterdam en Berlijn. Enkele reis vanaf € 189; retourreis vanaf € 288 per persoon, exclusief eten en drinken. Boek hier je ticket.