Overijssel

'292624' door Marjan '292624' door Marjan

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Witte buizerd

Marjan

Soms kom je een buizerd tegen die meer wit dan bruin is. Buizerds hebben een enorme variatie in verenkleed. Deze Buizerd bleef heerlijk lang zitten en ik kon de auto er op zo'n vijftien meter naast zetten, raampje open en klikken maar.

'534489' door antwan '534489' door antwan

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Roodborst

antwan

De roodborst is een van de bekendste Nederlandse vogels. Je vindt hem eigenlijk overal, zowel in de tuin als in parken en bossen. Deze foto is gemaakt vanuit een vogelhut die speciaal voor fotografen is aangelegd. Vaak zijn de hutten in de grond ingegraven waardoor je vanuit een laag standpunt kunt fotograferen. Omdat de vogels jou niet zien kun je ze binnen een redelijk korte afstand fotograferen en ben je ook in staat mooie composities te maken. Zeker als het bos in herfstkleuren getooid is en er voor de hut een mooi watertje ligt waardoor je een mooie weerspiegeling krijgt. In Nederland en België zijn meerdere vogelhutten te huur die speciaal voor fotografen zijn aangelegd. Met wat zoeken op internet vindt je er altijd wel een bij jou in de buurt.

'546049' door blauwvinger '546049' door blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Ondergaande zon 2

blauwvinger

Deze foto maakte ik in november, aan het eind van de middag, in Zwolle. Het gebouw op de foto is een flatgebouw in de wijk naast de wijk waar ik woon.

'165169' door Marjan '165169' door Marjan

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Springende haas

Marjan

De hazen waren aan het eind van de middag erg adhd-erig vanwege de hormonen. Ze sprongen echt alle kanten op en sprongen ook steeds over sloten heen. Bij één van de sloten ben ik gaan wachten tot er eentje binnen afstand over de sloot sprong. Na enkele mislukte pogingen was het deze keer raak.

'543423' door antwan '543423' door antwan

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Eekhoorn in een...her

antwan

De eekhoorn is een veel voorkomende knaagdier. Je vindt hem vooral in bossen maar ook in parken en tuinen kun je hem tegenkomen. Deze foto is gemaakt vanuit een vogelhut die speciaal voor fotografen is aangelegd. Behalve vogels komen er in de hutten die in de bossen liggen ook regelmatig eekhoorns voorbij. Vaak zijn de hutten in de grond ingegraven waardoor je vanuit een laag standpunt kunt fotograferen. Omdat de vogels en andere beesten jou niet zien kun je ze binnen een redelijk korte afstand fotograferen en ben je ook in staat mooie composities te maken. Zeker als het bos in herfstkleuren getooid is en er voor de hut een mooi watertje ligt waardoor je een mooie weerspiegeling krijgt. In Nederland en België zijn meerdere hutten te huur die speciaal voor fotografen zijn aangelegd. Met wat zoeken op internet vindt je er altijd wel een bij jou in de buurt.

'509929' door MvanderKnokke '509929' door MvanderKnokke

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Belevingspad

MvanderKnokke

Deze foto is genomen bij het belevingspad in Punthorst Een leuke wandelroute voor kinderen en volwassenen door het bos.Met leuke dingen als een hol van boomstronken met binnen allemaal 'voelvakjes' griezelen wat is het ?!

'507321' door MaJaTa '507321' door MaJaTa

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Sprookjesbos!

MaJaTa

Twente heeft heel veel bossen waar je prachtige wandelingen kunt maken. Het bos tegenover avonturenpark Hellendoorn maakt deel uit van de Sallandse Heuvelrug en heet niet voor niets het Hondenbos. Honden kunnen hier heerlijk rennen, spelen en ravotten en met de grote kuil als hoogtepunt. Het gebied tussen de Luttenbergerweg, de Klinkenbeltweg en de Almeloseweg in Nijverdal is aangewezen als losloopgebied en buiten de aangegeven gele losloopgebieden moeten honden aan de lijn, in dit gebied heb je veel niveauverschillen (dus heel goed voor de conditie van de mensen en de honden!! )

'182631' door avdm '182631' door avdm

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Sunset

avdm

Op de terugweg van een tweedaagse seminar onderweg ff gestopt bij Giethoorn om snel ff een paar fotos te maken van de zonsondergang.

'181950' door Marjan '181950' door Marjan

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

The eyes

Marjan

Dit had ik geen moment gedacjt toen ik bij de Steenuil postte. Opeens vloog hij op de auto af, dook achter een hek, kwam weer tevoorschijn en keek mij even aandachtig aan. Zo van, is hij gevaarlijk? Even later dook hij weer achter het hek om met een muis weg te vliegen. Heerlijk dit soort momenten. Ik ben superblij met deze foto!

'522240' door jeanique '522240' door jeanique

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Speelse Heide

jeanique

Tussen heide en jeneverbessen staan, even klimmen naar zo’n 78 meter hoogte en dan... heel Overijssel kunnen overzien tot in Duitsland. Hoe bijzonder is dat? Tijdens een bezoek aan dit grootste natuurterrein van Landschap Overijssel Lemelerberg maak je kennis met stille heideterreintjes, loofbos, sprankelende bronnen en stuivende zandvlaktes. Dit veelzijdige terrein nodigt uit om lekker te wandelen, fietsen, paardrijden of mountainbiken. Genieten dus!

'507981' door MvanderKnokke '507981' door MvanderKnokke

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Zonsondergang

MvanderKnokke

Heerlijk rustig wandelen langs het kanaal.Zo s avonds zijn er weinig mensen. Genieten van de zonsondergang. Gelukkig is er ook veel moois in eigen land te zien.

'246684' door Marjan '246684' door Marjan

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Zijwind

Marjan

Voor de tweede keer deze maand kreeg ik de gelegenheid om een Ransuil te fotograferen. Dit is dus een andere dan de vorige. Deze Ransuil zat te roesten in een boom vlakbij een woonboerderij en ik kon op slechts één plekje hem een beetje vrij en scherp krijgen. De Ransuil komt voor in open terreinen en in bosachtige gebieden met naaldbomen. In de winter verblijven ransuilen graag in elkaars gezelschap. In hun gemeenschappelijke slaapplaatsen (roestplaatsen) in naaldbomen, struiken, knotwilgen of wilde hagen, rusten ze soms in grote groepen tot wel 100 exemplaren. In 2007 werd het aantal broedparen in Nederland op ongeveer 5500 paar geschat. Als voornaamste oorzaak van de achteruitgang wordt onder andere de uitbreiding van de havik aangemerkt, maar ook vergrassing van de bosbodems en de achteruitgang van het aanbod aan lege kraai- en eksternesten. Net als de meeste uilen is ook de ransuil vooral actief als het donker is. De ransuil jaagt op rustende vogels en knaagdieren. Fascinerende vogels zijn het toch die uilen!

'137596' door Marjan '137596' door Marjan

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Hap, slik, weg!

Marjan

Nog een foto van dit model. Het is prachtig om de IJsvogel van zo dichtbij bezig te zien met zijn dagelijkse bezigheden. Wilt u dit ook eens meemaken? In één van onze tips vermelden wij waar dit kan en waar deze foto is genomen. Veel succes!

'491431' door Suuzer '491431' door Suuzer

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Tour de Twente

Suuzer

Fietsen in de Lutte, door het mooie Dinkeldal, door de bossen met kabbelende beekjes en rivieren. Genieten van de uitzichten vanaf de heuvels over de heide met schapen, koeien en de pittoreske dorpjes.Het riviertje de Dinkel in het Lutterzand is een mooie plek voor een pauze, hier zijn even met onze voeten in het water in gegaan.

'526459' door TravelGoom '526459' door TravelGoom

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

De Dinkel II

TravelGoom

De duinen van het Lutterzand worden prachtig doorsneden door de Dinkel. Zonde om er braaf de paden te volgen want dit natuurwondertje verdient het om van alle kanten bekeken te worden.

'231905' door Marjan '231905' door Marjan

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Ons IJsvogeltje

Marjan

De IJsvogels hebben het deze winter weer zwaar en ik had al weken geen ijsvogel meer gezien. Vandaag een ander natuurgebied bezocht en daar zat deze dame opeens tegen. Ik kreeg slechts 5 seconden van haar, maar het lukte me om er een scherpe foto aan over te houden. Je herkent een vrouwtjesijsvogel aan de rode basis van de snavel. De achtergrond wordt overigens gevormd door de besneeuwde oever achter haar. Mooi om af en toe toch nog een IJsvogel te zien. De mooiste vogel van Nederland mijn inziens!

'485069' door Alberdien '485069' door Alberdien

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

De lente is begonnen

Alberdien

Vandaag spotte ik de eerste ooievaar hier weer. Vorig jaar kwamen ze met tientallen tegelijk, ik denk dat we ze dit jaar ook wel weer regelmatig zullen zien.

'505467' door kuiken '505467' door kuiken

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Ijsvogel

kuiken

Ook hier in Nederland vliegen prachtige vogels. Het kost wat moeite, soms wat lang wachten. Maar als dat vogeltje dan voor je op een takje zit dan is het volop genieten.

'457308' door Moraimavdf '457308' door Moraimavdf

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Naar Dickens

Moraimavdf

Voor de tweede keer ben ik naar het Dickens festijn in Deventer geweest. Ik vind het een leuke, gezellige dag. Misschien is voor sommige die drukte afschuwelijk, maar ik vind dat juist geweldig, vooral in deze dagen.

'498622' door adelheid '498622' door adelheid

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Blauw Deventer

adelheid

Deventer is een mooie en gezellige stad in het oosten van het land, liggend aan de IJssel, leent het zich voor mooie blau uur fotografie.

'554261' door blauwvinger '554261' door blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

En daar gaan ze.....

blauwvinger

Vrijdagavond heb ik een foto geplaatst van de Centrale Harculo, beter bekend onder de naam IJsselcentrale. Deze energiecentrale staat tegen het onderste puntje van Zwolle-Zuid aan. Het gebouw had 5 torens, maar daar waren er nu nog 2 van over. Deze energiecentralie is eigendom van Engie. Dit bedrijf heeft een paar jaar geleden besloten om het gebouw te slopen. Gisteren, 18 maart 2017, waren de 2 torens als eerste aan de beurt. Onder grote belangstelling zijn de 2 torens om 10.00 uur 's ochtends opgeblazen.

'461422' door stefanborkos '461422' door stefanborkos

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Wortels?

stefanborkos

In de kasteeltuinen van Twickel bij Delden staan bijzondere bomen en planten. Een ervan is deze. Volgens mij zijn het luchtwortels om de boom te voeden. Ik weet het niet. Maar is wel bijzonder.

'514498' door Simmes Jan '514498' door Simmes Jan

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Wilde ganzen

Simmes Jan

Wilde ganzen vliegen naar de zon Op de vlucht voor de winter die veel te vroeg begon Wilde ganzen vliegen naar de zon Op de vlucht voor de winter waar zelfs het beton Van scheurde en van kraakte Vingers bevroren raakte Oma nie meer ontwaakte En Reinier Paping won Ik luisterde altijd zo graag naar die sterke verhalen Dat alles stijf bevroren was zover je maar kon zien Liep altijd aan het handje mee bang da'k zou verdwalen De hele zee leek wel van ijs zodat je misschien Naar Engeland kon lopen Als je dat maar vinden zou In die wonderwitte wereld niet zou Sterven van de kou Toen winters winters waren voor jongens van Stavast En van liters ouwe klare een warme kruik tegen je bast Met z'n allen in de bedstee In het donker nooit alleen Wollen trui en drie paar sokken Toch de kou er dwars doorheen Wilde ganzen vliegen naar de zon Op de vlucht voor de winter die veel te vroeg begon Wilde ganzen vliegen naar de zon Op de vlucht voor de winter die veel te vroeg begon Wilde ganzen (songtekst Wilde Ganzen van Circus Custers) De foto maakte ik vanmiddag in de uiterwaarden van de IJssel bij Deventer.

'462619' door adelheid '462619' door adelheid

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Deventer blu

adelheid

Na alle regen en grauwe dagen was het onlangs een prachtige heldere avond en dus een mooi moment om te proberen het Deventer stadszicht in het blauwe uurtje te vangen.