Noord-Holland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Silhouet Hoofdtoren Hoorn

Noord-Holland,
Nederland


We liggen met de boot in de vluchthaven van Hoorn. Het is de eerste keer dat we voor deze haven kiezen als we met de boot in Hoorn zijn. Hadden we veel eerder moeten doen! Erg leuk om daar te liggen, omgeven door groen en uitstekende faciliteiten. We blijven dan ook 2 dagen in de stad.
Vanaf het terras bij het havenrestaurant heb je heel mooi zicht op de Hoofdtoren van Hoorn. En met ondergaande zon is het helemaal sfeervol.
Voor degenen die de stad Hoorn nog niet kennen: Het is echt een bezoek waard.
Hoorn ligt aan het water en was zeer welvarend tijdens de Gouden Eeuw. De stad lag op de perfecte locatie voor de handelsroutes van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie en bloeide op tijdens de 17e eeuw. Tegenwoordig leven de rijkdom en invloed van Hoorn voort in monumentale gebouwen, grootse architectuur en musea vol historische schatten. De pakhuizen, havens en voorname huizen, werkelijk álles ademt de welvaart van de zeventiende en achttiende eeuw uit.
Wie door de Hoornse binnenstad loopt, ziet dat er van elke drie panden er gemiddeld twee van historische waarde zijn. Niet zo verwonderlijk als je nagaat dat Hoorn meer van 350 rijksmonumenten heeft en meer dan 200 gemeentelijke monumenten.
Daarnaast het centrum met scala aan winkels, museum en heel veel horeca. De zaterdagmarkt is heel gezellig en neem dan een 12 uurtje op het terrasje van één van de restaurants.
Je vind veel info en tips op: https://www.ikhouvanhoorn.nl