Noord Brabant

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

'Ons Kloosterpad' in Nederland. Een absolute aanrader voor meerdaags wandelen!

Noord Brabant,
Nederland


In de zomer van 2021 liep ik als 60 jarige - voor het eerst als backpacker! - in mijn uppie Ons Kloosterpad. Een prachtige wandelroute in 15 etappes door Noord-Brabant, langs kloosters. Als leidraad is er een mooi Bindboek te bestellen met de routekaarten, maar de routes zijn ook te downloaden op de mobiele telefoon. In diverse kloosters is het mogelijk te overnachten.
Ik puzzelde vooraf op de overnachtingen zodat ik niet voor verrassingen zou komen te staan en sliep op hele verschillende locaties: kloosters, B&B's, hotel, boshuisjes en zelfs een caravan.
Er is zelfs een heuse stempelkaart (geen must, maar voelt toch leuk als je zo'n volle kaart hebt). Het landschap was in 1 woord prachtig, en heel divers. Van bos tot duin, van dorpjes tot langs de Maas, van hei tot weilanden. Als je wilt, deels ook laarzenpaden.
Je ontmoet af en toe medewandelaars, maar niet constant (dat vond ik erg prettig) en als je in je uppie loopt en een open blik hebt zie je de mooiste dingen en heb je fijne ontmoetingen.
Achter de foto zit een mooi verhaal. Een groep runderen met kalfjes blokkeerde mijn pad. Ik kon er op geen enkele manier omheen en terug lopen was ook geen optie. Overal staan borden dat je ze niet op een kleine afstand moet passeren, dus ik was best een beetje zenuwachtig om er dwars doorheen te lopen. Bovendien zag ik horens en in mijn naïeve onwetendheid (inmiddels weet ik beter ....) dacht ik dat er ook stieren bij waren. De foto heb ik dus pas gemaakt toen ik veilig en wel door de groep heen was gelopen en me op veilige afstand bevond.