Maastricht foto's & tips

'291168' door petra0212 '291168' door petra0212

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

De klok op het...vrij

petra0212

Kerstavond, niemand op straat, ja ik.. Het was ijskoud en daar zag ik de klok op het vrijthof . Een plek waar men vaak afspreekt "ik zie je onder de klok". Een klok die aangeeft dat de tijd geen pauze kent, een klok die Maatsricht heeft zien veranderen. Maar deze avond heeft er niemand afgesproken op deze plek. De straten zijn leeg, het feestgedruis op het vrijthof is voor 1 avond gestopt, de klokken van de St Servaas luiden de1e Kerst"mis" in. De straten liggen bedekt met een laagje sneeuw die alles "verlicht" en de geluiden dempt. Geen auto te zien op de anders zo volle straten. De klok tikt door en ik besluit de trein van 20.15 naar huis terug te nemen om ook Kerstmis te gaan vieren. ps de foto lijkt bewerk, maar wonderbaarlijk kwam hij zo op mijn chip. De sneeuw op de lichtjes en het gebruikte diafragma maken van deze foto een bijna "tekening".. Zalig Kerstmis allemaal.

'384895' door noiram '384895' door noiram

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Heksenhoek, Maastrich

noiram

Daar waar de Jeker zich in twee takken spitst in de binnenstad van Maastricht is een watermolen te vinden. Volgens de verhalen zou het gebouw, in mergel baksteen en hardsteen tegen de stadsomwalling aan gebouwd, ooit bekend hebben gestaan als de molen van Hex, waarmee de naam van deze buurt, Heksenhoek, is verklaard. Bij de renovatie en verbouwing tot woonhuis is deze fraaie gevelsteen ingemetseld.

'497730' door Lyske1980 '497730' door Lyske1980

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Maastricht

Lyske1980

Als Noorderling heb ik helaas nog maar weinig gezien van het Zuiden in Nederland. In Maastricht was ik ooit twee keer eerder, maar deze mooie plek heb ik toen blijkbaar over het hoofd gezien. Ik vind het een prachtige stad met supervriendelijke mensen en het voelt voor mij echt als vakantie omdat ik het idee heb dat ik in het buitenland ben!

'155782' door Lemlijn '155782' door Lemlijn

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Oude Watermolen

Lemlijn

Oude Watermolen, Centrum Maastricht

'386116' door noiram '386116' door noiram

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Nostalgische rommel

noiram

Met de trein een dagje Maastricht. Zo dichtbij en zo heerlijk buitenlands! Echt een vakantiegevoel krijg je in deze zuidelijke stad. Maar wanneer je vanuit het station naar het centrum loopt, door de wijk Wijck, kom je deze spulletjes op de rommelmarkt tegen. Da's even echt Hollands!

'336021' door sjvdp '336021' door sjvdp

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Kerke

sjvdp

na een tijdje niet actief geweest zijn, heb ik nog wel een paar tripjes gemaakt, vooral in holland. dus ga nu paar plaatsen hier, hier is een fishey foto van de grote kerk te maastricht

'460399' door Gerrit-Gaspedaal '460399' door Gerrit-Gaspedaal

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Mestrééch

Gerrit-Gaspedaal

Het is een friswinderige doordeweekse vrijdag in december. De rivier de Maas stuwt gestaag haar miljoenen liters water voort onder de bruggen en langs de kades van de Limburgse hoofdstad. Mosae trajectum' heette het hier ooit te zijn… maar dat is inmiddels verbasterd tot 'Maastricht'. De trotse stad van Moszcowicz, Neyman, Rieu en Zenden (mjaah, ok… en ook een beetje van Hoes) heeft op mij een bijzonder goede indruk achtergelaten. Ik bedoel… als 's ochtends vroeg dit beeld, met van voor naar achter van links naar rechts (leuk thema voor een doe-mee-liedje): Maas - Bonnefantenmuseum - HQ Vodafone - John F. Kennedybrug, het eerste is dat je van de stad meekrijgt als je uit je auto stapt, dan belooft het toch een grandioze (met de superzachte geej) dag te worden… (en dat werd het ook)

'504300' door pensionado '504300' door pensionado

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Pieke en zijn hondje.

pensionado

Wat is Maastricht toch een mooie en gezellige stad. We waren er onlangs voor de zoveelste keer, toch zag ik voor het eerst dit leuke bronzen beeldje dat aan het begin van de Stokstraat te vinden is. Het stelt Pieke en zijn hondje Maoke voor uit een boek van Ber Hollewijn. De Stokstraat is trouwens een prachtig gerestaureerde, maar wel dure winkelstraat.

'418756' door noiram '418756' door noiram

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Wijck

noiram

Vanaf de Sint Servaasbrug is dit het zicht op de Oeverwal, daarachter bevindt zich de wijk Wijck. Een prachtig stukje Maastricht aan die zijde van de Maas! Leuke aparte winkeltjes in smalle straatjes, gezellige pleintjes en terrasjes.

'444073' door pkoelewijn '444073' door pkoelewijn

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Reclame

pkoelewijn

In de steengroeve die zich in de St Pietersberg bevindt ( meer dan 200km gangen...) bevinden zich prachtige muurschilderingen. De schilderingen zijn aangebracht met krijt en houtskool, poreus materiaal waardoorheen water getransporteerd kan worden zonder dat de schildering van de muur valt.

'417855' door noiram '417855' door noiram

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Panorama Maasdag

noiram

Een prachtige zondag in Maastricht gisteren. Wat een drukte in de stad, waar het gezellig winkelen is. Over de 13de eeuwse stenen boogbrug (Sint Servaasbrug) lopen we aan het eind van de middag weer terug naar het station.

'496605' door Peerderik '496605' door Peerderik

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Monumentale stad aan.

Peerderik

Zicht op Maastricht, hier bij de Sint-Servaasbrug. Maastricht, gelegen op beide oevers van de Maas, is een van de steden die zich "oudste stad van Nederland" noemen, en heeft na Amsterdam de meeste rijksmonumenten (1677 stuks).

'511969' door Trude '511969' door Trude

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Uitzicht op Wijck

Trude

Behalve een wandeling door het oude deel van Maastricht, is het stadsdeel Wijck ook zeker een bezoek waard. Aan de Maas liggen fraaie oude pandjes en Wijck heeft ook veel goede en gezellige restaurants.

'449390' door Mary54 '449390' door Mary54

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Rode toren

Mary54

Even er tussenuit geweest naar Maastricht en het Vrijthof mag daar natuurlijk niet aan ontbreken. Wat ik erg mooi vond was de Sint-Janskerk met zijn prachtige rode toren.

'418115' door noiram '418115' door noiram

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Maastricht

noiram

De rivier de Maas doorsnijdt de stad Maastricht op magnifieke wijze. Prachtige oude bruggen verbinden het ene met het andere deel van de stad.

'487827' door Gerrit-Gaspedaal '487827' door Gerrit-Gaspedaal

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Gekke Ger

Gerrit-Gaspedaal

Het zou natuurlijk zomaar kunnen zijn dat op een willekeurige decemberdag pappa en mamma Mongool samen met de kindertjes Mongool onder het genot van een dampend warme kom yakmelk-met-een-velletje gezellig om de rokende potkachel enthousiast zitten te bladeren in de nieuwe vakantiegidsen en besluiten om Ulaanbaatar dit jaar te laten voor wat Ulaanbaatar is, niet zo gek veel heb ik begrepen van horen zeggen lezen, en de gezinsger deze keer op de yak te laden en, Dzjengis Khan op een iets minder bloederige manier indachtig, richting West te reizen voor een weekje of twee, ach… waarom ook niet: Maastricht. Maar ja… zou dat nou? Tis echt wel een ger hier in het Jekerkwartier weet je… Een ger met een zachte geej weliswaar, maar toch… een ger. Of joert zo u wil. De Mongoolse stacaravan zeg maar. Maar dan in tentvorm. Hier voor de Oude Minderbroederskerk in Maastricht. Met alles erop en eraan. Potkachel, kleden, lage stoeltjes. Alles. Plompverloren lijkt. Min of meer. Maar meer meer eigenlijk als ik erover nadenk. Ik ben toch maar eens vanachter m'n koffie met appeltaart (en slagroom) bij het schuintegenover gelegen café Forum vandaan gekomen en er naartoe gelopen om te checken. Niemand te bekennen natuurlijk. Yak noch Mongool. Wat blijkt nou… (deur was niet op slot): Op verschillende plaatsen in de stad heeft de plaatselijke horeca zo'n ger (of joert) weggezet alwaar men in de donkere dagen voor (en na) kerst op origineel ludieke wijze een sfeervol (warm en al dan niet alcoholisch) drankje kan nuttigen. Had af geweest met yak erbij maar ik begrijp het…(o;

'501165' door Suuzer '501165' door Suuzer

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Hoge brug

Suuzer

Dit is de Hoge Brug in Maastricht, een fiets- en voetgangersbrug over de Maas tussen het zuidelijk deel van de binnenstad met het oostelijke stadsdeel Wyck en de nieuwe wijk Céramique. We hadden ondanks het slechte weer maandag een erg leuk dagje Maastricht, wat is het toch een mooie stad met al zijn pleinen, het Vrijthof, prachtige kerken, de Sint-Servaasbasiliek, de Helpoort (de oudste nog bestaande stadspoort van Nederland, voorheen een gevangenis) en niet te vergeten, gezellige café' s! (graag openen)

'376089' door petra0212 '376089' door petra0212

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Voetgangersbrug...Maa

petra0212

De Hoge Brug -De voetgangers- cq fiets brug over de Maas . 1 van de vijf bruggen die de twee delen van Maastricht aan elkaar verbinden. Deze nieuwste brug verbindt de wijk Ceramique, een deel van Wyck met het centrum. Wijck is een beetje vergeten deel van Maastricht maar je vindt er nog speciale kleine winkeltjes en kunstgalerijen en het Bonnefantenmuseum. Het ademt iets artistieks uit. Het is door deze extra verbinding zeer in opkomst. : "Een prachtige brug om te zien is het zeker, maar in het gebruik bevalt hij minder. Met ons liep nog een aantal mensen de treden te verwensen: ze zijn zo ongelukkig van diepte dat je permanent twijfelt of je er nou één of twee tegelijk moet nemen, en geen van tweeën loopt lekker"" bron vd laatste zin is Wikipedia]

'453236' door Moraimavdf '453236' door Moraimavdf

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Oefenen

Moraimavdf

Tijdens een dag uit in de zomer gingen we naar vrienden. In hun tuin was deze plant met dauw, dus maakte ik de foto. Nu ik hem op de computer zie, heb ik even geoefend met een bewerkingsprogramma.

'429069' door noiram '429069' door noiram

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Mestreech

noiram

Dit is het uitzicht op de stad Maastricht vanaf 'de overkant' van de Maas. Je kijkt naar het centrum, de Sint Servaasbasiliek is te zien en rechts nog net de Sint Servaasbrug.

'419545' door noiram '419545' door noiram

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Sint servaasbrug

noiram

Een dagje Maastricht, met de trein. Dat betekent sowieso dat je vanaf het station naar het centrum loopt over de imposante Sint Servaasbrug. De hele dag een grote stroom wandelaars en fietsers. De brug is autovrij.

'424090' door CDees '424090' door CDees

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Mestreecht

CDees

Bij een wandeling langs de oude vesting in het mooie Maastricht kwam ik door deze vestingpoort. De schemering en een beetje fotoshop kwam er deze foto uit.

'397585' door noiram '397585' door noiram

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Heksenhoek

noiram

Een stadswandeling door Maastricht brengt je op verrassende plekjes. Zo is er in de universiteitsbuurt een oude watermolen te vinden. Een rustig plekje in de stad, genaamd De Heksenhoek. Genaamd naar de molen van Hex, de toenmalige eigenaar!

'93166' door janpath '93166' door janpath

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Vastelaovend

janpath

Carnaval in Maastricht