Limburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gewoon en toch zo bijzonder

Limburg,
Nederland


Bij het plaatsen van een foto van een bloem moet ik vaak denken aan een anekdote die mijn moeder meer dan eens vertelde:

Jaren geleden kwam een "stadse" mevrouw met haar gezin bij ons in het dorp wonen. Tegenover mijn ouders. Toen ze kennis kwam maken, was mijn moeder net in de groentetuin aan het werk, dus ze liep door naar achteren. Hier stond ze vol verwondering te kijken en wees naar wat planten met de uitroep: " Ooooooh mevrouw Stals, wat heeft u daar toch mooie plantjes staan!!!!!" en ze wees daarbij naar de bloeiende aardappelplanten.....
We hebben nog vaak moeten lachen als mam dat weer eens vertelde. Ze kon maar niet begrijpen dat iemand zoiets niet wist.....

Wat ik hiermee wil zeggen is, dat we vaak niet (meer) letten op de gewone kleine "wondertjes" die planten (en beestjes) in onze eigen omgeving toch vaak zijn. Door het gekozen maandthema hebben we afgelopen maand ook al heel wat moois voorbij zien komen.
Daarom als tip: kijk eens wat vaker naar beneden en bewonder ook het "gewone". Als je er dan ook nog een foto van maakt, kun je de prachtige bloemen of beestjes thuis nog eens (uitvergroot) bekijken op je pc. En wij mogen misschien mee genieten als je de foto plaatst.
Ik heb een foto van [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/nederland/limburg/reisreporter/fotos/436069.html" target="_blank"]een aardappelplant[/url] geplaatst.