Lelystad

'310993' door abytravel '310993' door abytravel

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Plantjesmarkt.

abytravel

Elk jaar wordt op de derde donderdag van april de traditionele plantjesmarkt gehouden in Lelystad. Veel inwoners maken van de gelegenheid gebruik om hun tuin weer wat op te fleuren. Deze mevrouw had al aardig haar slag geslagen. Het vervoer van al die plantjes is voor haar geen probleem. je hangt en zet ze gewoon op de scootmobiel.

'234011' door LPtje '234011' door LPtje

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Wie op de wegen...wac

LPtje

Even een foto voor het maandthema. In Lelystad wordt jaarlijks de nationale old-timerdag georganiseerd. Dit jaar had ik wat weinig tijd maar heb nog wel een plaatje kunnen schieten. De bewerking is back in time. En om even een stukje cabaret te citeren van Gerard Cox uit Uitzending van de overheid : 'Want, zoals een heel beroemd maar bekend Surinaams gezegwijs heeft gezegd: Wie op de wegen wacht, wacht 't langst".

'144817' door anna maria '144817' door anna maria

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Oostvaardersplassen

anna maria

Het blijft een schitterend gezicht, al die schaatsers op de Oostvaardersplassen.

'396791' door Dragonfly '396791' door Dragonfly

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Wilde paarden

Dragonfly

Deze wilde konikpaarden leven op het grote natuurpark in de Oostvaardersplassen. Ik zette al eerder een foto op Columbus omdat het zulke prachtige dieren zijn.

'192556' door LPtje '192556' door LPtje

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Touwen bij een...onde

LPtje

Door de touwen van de Batavia in Lelystad schijnt nog net ff de zon

'223802' door LPtje '223802' door LPtje

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Freezing cold

LPtje

Niet veel sneeuw 2 jaar geleden maar wel freezing cold. De laatste zonnestralen werpen nog de laatste warmte op de koude grond. Lange schaduwen en een beetje mist bij de ondergaande zon.

'560972' door Dragonfly '560972' door Dragonfly

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Zonsondergang Batavia

Dragonfly

Een mooi tochtje op de fiets toen de herfst nog niet was ingetreden vorige week. Zonsondergang aan het IJsselmeer is prachtig. Het haventje is momenteel druk bezocht vooral door de heerlijke restaurants die er te vinden zijn.

'503321' door Dragonfly '503321' door Dragonfly

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Vrijwilligersvaartoch

Dragonfly

Vandaag mochten we als vrijwilliger mee met een vaartocht op een van de zeilboten uit Bataviahaven. Een prachtig haventje met natuurlijk Bataviastad bij Lelystad. In de haven bevind zich de scheepswerf, deze heeft prachtig Middeleeuwse schepen nagebouwd, waaronder de Batavia. We vaarden met 3 boten naar Amsterdam IJ, waar de voorbereiding voor Sail 2015 in volle gang is. Deze foto maakte ik vanuit een van de kajuitramen. Er staat een klein modelbootje naast.

'189505' door LPtje '189505' door LPtje

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Ad de Pad

LPtje

Deze pad heeft zich verdekt opgesteld op een fietspad bij de Zuigerplas te Lelystad. Hij heeft me in het diepste geheim beslopen. Voordat hij me kon bespringen had ik hem door. Het fietspad bood hem niet de camouflage die hij mogelijkerwijs in gedachte had. Het woord pad gaf hem wel een redelijke dekking, echter het feit dat hij geen fiets bij zich had werd hem in zijn sluipactie fataal. Na een fotoshoot koos deze niet fietsende pad het hazepad.

'150635' door anna maria '150635' door anna maria

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Avondlicht

anna maria

Het late avondlicht valt prachtig op een boot in Lelystad haven.

'143412' door anna maria '143412' door anna maria

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Binnenschip

anna maria

Prachtige zonsondergangen met deze vrieskou, dit is aan het IJsselmeer, waar een binnenschip net heeft aangemeerd.

'250773' door LPtje '250773' door LPtje

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Spooky Batavia

LPtje

Als je zo de Batavia ziet liggen in Batavia-stad dan lijkt het net een spookschip. Deze foto heet dan ook "Spooky Batavia". De Batavia ligt zeer gunstig in de haven zodat je hem vaak met tegenlicht kunt fotograferen. Deze is gemaakt in de winter met tamelijk zware bewolking.

'205664' door LPtje '205664' door LPtje

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Molens in Flevoland

LPtje

Soms ga ik met de auto naar mijn werk in Almere. Ik neem dan heel vaak de IJsselmeerdijk. De A6 is me te gejaagd met mensen die zo snel mogelijk in de file willen, of eigenlijk beter gezegd, moeten staan om naar Amsterdam te komen. Heel af en toe neem ik mijn camera mee. Soms heb ik dan geluk dat de zon de Oostvaardersplassen geraffineerd belicht. Nederland maar vooral Flevoland is bekend om haar talrijke molens. Zie hier het bewijs dat Nederland een molenland is.

'460688' door marcelkuijper '460688' door marcelkuijper

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Wisent rund

marcelkuijper

Ook net buiten Lelystad in het natuur park zagen we deze aparte runderen. Wisent runderen zijn erg nieuwschierig en mooi om te zien. Voor ons is het natuur park een nieuwe belevenis en een aangename verrassing.

'483574' door abytravel '483574' door abytravel

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Dog Parade in Lelysta

abytravel

Na de Elephant, Cow en Horses Parade is nu ook de Dog Parade opgedoken in Nederland. Naar voorbeeld van z'n voorgangers is ook hier een goed doel de aanleiding voor deze reizenede sculpturen tentoonstelling. De Dog Parade wil de aandacht vestigen op de energiestofwisselingsaandoening die voorkomt bij kinderen, die daardoor vaak niet ouder dan 10 jaar worden. Na afloop van de rondreis, op 28 april, worden de sculpturen - 30 in totaal- geveild en gaat de opbrengst daarvan naar het onderzoek voor deze aandoening. Op dit moment staan de soms meer dan levensgrote bullen opgesteld verspreid door Stadscentrum De Gordiaan in Lelystad. Ze zijn daar nog tot en met 28 februari te bewonderen. Daarna zullen ze oa nog Nijmegen en Roosendaal aandoen.

'206618' door LPtje '206618' door LPtje

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Hij komt wel dichtbij

LPtje

Ik had Ad de Pad al een tijdje niet meer in de smiezen, na zijn fabeltastische undercovertruc als naaktslak kwam ie nu wel heel erg dichtbij. De bladeren aan de bomen verkleuren al een beetje, de wind steekt af en toe de kop op. En overal in de bosjes geritsel van scharrelende eksters, vlaamse gaaien en egels. Op eens zat ie vlak bij mijn oog in zijn pas geponnen web. Ad had me wederom beslopen in zijn herfst hoedanigheid. Slimme gast, deze keer kwam ie te dichtbij ik moet beter op hem letten de volgende keer.....

'351268' door anna maria '351268' door anna maria

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Einde sneeuwpret

anna maria

De hele middag ben je met je vriendinnen de helling afgeraced, en dan ben je zo afgepeigerd dat je jezelf voort moet slepen naar huis, naar je avondeten. Dat de zon prachtig ondergaat, daar heb je nu echt even geen aandacht voor!

'142122' door anna maria '142122' door anna maria

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Vergane glorie

anna maria

Een halfgezonken bootje in het licht van de ondergaande zon

'408474' door Dragonfly '408474' door Dragonfly

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Blauwe platbuik libel

Dragonfly

Nog even een restje van de zomer plaatsen. Bah wat een naar weer. Gelukkig hebben we zon in het vooruitzicht :-)) Mannetjes gewone oeverlibel vertonen ook de blauwe berijping op het achterlijf, vaak met gele zomen langs de segmentranden. Ze hebben echter een duidelijke zwarte punt aan het achterlijf, die ontbreekt bij de platbuik. Vrouwtjes gewone oeverlibel hebben een geel achterlijf met twee zwarte lengtestrepen, die ontbreken bij de platbuik. Verder heeft de gewone oeverlibel geen zwarte vlekken in de basis van de vleugels en geen crèmekleurige schouderstrepen.

'301500' door anna maria '301500' door anna maria

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Pentekening

anna maria

Iedereen blijft zolang mogelijk buiten, het is een prachtige zonsondergang, genieten! De bladeren zijn nog niet allemaal gevallen, en er ligt al sneeuw. De boom is net een pentekening,

'207979' door LPtje '207979' door LPtje

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Creepin' up on you

LPtje

I'm a spider in my web, I'm just waiting to catch a fly Spider in my web, baby, sitting and waiting to catch a fly Sitting in my web, darlin', just waiting for you to pass me by Sitting here, darlin', sitting here all alone I'm sitting here, baby, sitting all alone Baby, when I catch you, I'm gonna take you to my home My web isn't very sticky Pretty soon, you should know Baby, when I catch you, I will never let you go Spider in my web , darlin', I'm waiting to catch a fly Sitting in my web, baby, waiting for you to pass me by I said I'm a spider in my web, I'm just waiting to catch a fly Spider in my web, and I'm waiting to catch a fly Sitting in my web, darlin', waiting for you to pass my by Don't you know the spider Oh, baby, pretty soon, you're sure to find Well, I'm a spider, pretty soon, you're sure to find I'm a spider in my web, baby But baby, spider can be kind Ten Years After - Spider in my Web(LP - Undead)

'396356' door Dragonfly '396356' door Dragonfly

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Blauwe platbuik...lib

Dragonfly

De platbuik is een forse libel die niet zo lang als sommige andere soorten maar goed opvalt door het duidelijk afgeplatte achterlijf waaraan de naam 'plat'buik te danken is. Dankzij het afgeplatte achterlijf is de platbuik in België en Nederland niet met andere soorten te verwarren. De kleur van het achterlijf, het grootste deel van het lichaam is blauw bij de mannetjes en geel bij de vrouwtjes, zie ook onder achterlijf. Het is een gedrongen libel die door zijn brede en afgeplatte achterlijf en de opvallende basisvlekken op de vleugels goed van andere soorten, zoals de bruine korenbout, te onderscheiden is. De platbuik kan een lichaamslengte bereiken van 39 tot 48 millimeter. De vrouwtjes blijven in de regel iets kleiner dan de mannetjes. (wiki)

'460431' door marcelkuijper '460431' door marcelkuijper

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Zwemmende Otter

marcelkuijper

Vanmiddag in de auto gesprongen en de polder ingereden op zoek naar roofvogels die we wilde fotograferen. Helaas vlogen de roofvogels nou net steeds weg zodra de auto tot stilstand kwam. In het natuurgebied net buiten Lelystad zagen we wel een zwemmende otter wat een mooie vervanging is voor de geplande roofvogels.

'378576' door LPtje '378576' door LPtje

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Kleurig parkeren

LPtje

Donderdag scheen de zon de hele dag, tussen de middag even een reisje maken naar de parkeergarage vlakbij mij in de buurt. De architect heeft er alles aan gedaan om parkeren een kleurige aangelegenheid te maken. De parkeergarage op het tweede dek is dan bijna helemaal leeg in Lelystad. Mogelijk komt dat omdat er ook zoveel winkelpanden sluiten. Dat is bijzaak voor de fotograaf. Ik word van deze kleurenpracht en schaduwen alleen maar vrolijk met een kritische noot naar de politiek en de investeerders van het steeds maar leger wordende winkelcentrum. Vandaag zijn, met de snelheid van dit licht weer twee winkelpanden van hun schappen ontdaan. Een sportzaak en een brillenwinkel. Sporten is goed 't is maar net door welke bril je kijkt. Ik kan het niet rozer maken. Wel kleuriger.