Lelystad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Markerwadden

Lelystad,
Nederland


Aangezien ik in Lelystad woon en best trots ben op mijn stad en polder ongeacht het commentaar dat er vaak is. Vind ik het ook leuk om in mijn eigen omgeving te fotograferen. Er wordt snel bijgebouwd vooral aan de haven zoals ik eerder al liet zien. Diezelfde haven heeft prachtige boten varen die tochtjes maken over het IJsselmeer. Een van die tochten is die met de Abel Tasman naar de Markerwadden. Een prachtig natuurgebied, die je alleen met deze boot kunt bezoeken. Je betaalt wel een fee voor het natuurgebied en een retourticket. Op de Markerwadden zijn veel soorten trekvogels te vinden.
Wil je Marker Wadden bezoeken? De veerdienst brengt je in ongeveer drie kwartier naar het eiland en vanaf april zijn er weer tickets verkrijgbaar. een retour kost 25,50.
Marker Wadden is een groot project dat zorgt voor het natuurherstel van het Markermeer. Door de aanleg van natuureilanden met zand, klei en slib uit het Markermeer komt nieuwe natuur tot ontwikkeling. Zowel onder als boven water. Een natuurparadijs voor vissen en vogels en een heerlijk recreatie-eiland. Met de aanleg van Marker Wadden creëren Natuurmonumenten, Rijkswaterstaat en Boskalis een robuust natuurgebied in het hart van Nederland, waar we op innovatieve wijze bouwen met en voor de natuur. Met een eerste bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kon dit project van start gaan.