Giethoorn foto's & tips

'521958' door MvanderKnokke '521958' door MvanderKnokke

NederlandGiethoorn

NederlandGiethoorn

Prachtig winterweer

MvanderKnokke

Wat een prachtig winterweer hebben we ! Gisteren naar Giethoorn geweest om een stuk te wandelen .Was heerlijk rustig daar (kwam wel een groep Chinezen met i-pads tegen ;)

'505548' door carolienduistermaat '505548' door carolienduistermaat

NederlandGiethoorn

NederlandGiethoorn

Gondelvaart Giethoorn

carolienduistermaat

Tijdens een weekendje Giethoorn 2 weken geleden bleken we midden een feestweek te zitten met als afsluiting een gondelvaart. Deze zou om 20.00 uur beginnen, wat mij vreemd leek, omdat het dan nog lang niet donker is. Maar goed, ik heb me met mn statief toch maar om 20.00 uur op een bruggetje geïnstalleerd, omdat er toen al een groot aantal toeschouwers een plekje hadden ingenomen. Uiteindelijk kwam de eerste gondel om 21.30 en viel het geheel nogal tegen, vooral leuk voor de Giethoorners zelf, die de makers van de gondels kennen. Ook mijn met zorg uitgezochte bruggetje bleek niet de goede keus omdat er een grote lichtmast in een tuin stond, precies in de richting van waaruit de gondels kwamen (volgens mijn man zouden ze van de andere kant komen). Deze bidsprinkhaan was één van de weinig leuk verlichte bootjes; eigenlijk zoals ik me de hele gondelvaart had voorgesteld

'490696' door carolienduistermaat '490696' door carolienduistermaat

NederlandGiethoorn

NederlandGiethoorn

Rietschoven

carolienduistermaat

Afgelopen weekend waren we in Giethoorn en hebben o.a. gefietst rondom de Wieden. In die gebied wordt heel veel riet verbouwd. Riet is een natuurproduct dat al sinds jaar en dag gebruikt wordt voor dakbedekking. Riet groeit in het water of aan de waterkant op natte, zoet tot brakke grond en behoort tot de grassenfamilie. Riet moet elk jaar in de wintermaanden (van januari tot april) worden geoogst, omdat het rietland anders "verlandt". Na het oogsten wordt het riet in dikke bossen gebonden (veldbossen). De rietsnijder zorgt er voor dat de veldbossen worden verwerkt tot kleinere bossen. Riet wordt al eeuwenlang als dakbedekking gebruikt. Een rieten dak wordt gemaakt van éénjarig riet, plusminus 2 meter lang, dun, recht, hard en blank. Het riet dat de rietdekker gebruikt is afkomstig uit Giethoorn en omstreken.

'513191' door MvanderKnokke '513191' door MvanderKnokke

NederlandGiethoorn

NederlandGiethoorn

Kale takken

MvanderKnokke

Zonsondergang in Giethoorn ergens vorige week . Giethoorn is een heerlijke plek om vakantie te vieren of gewoon voor weekendje weg .Huur een bootje in de zomer en vaar naar een eilandje om lekker te picknicken.In de winter een prachtige plek om te schaatsen.

'530532' door Suuzer '530532' door Suuzer

NederlandGiethoorn

NederlandGiethoorn

De ooievaar is langs.

Suuzer

Deze ooievaar fotografeerde ik in Giethoorn vanuit een kano. Giethoorn wordt ook wel Hollands Venetië genoemd, het is een uniek dorp met veel water, boogbruggetjes en vonders. Je ziet de 18e en 19e eeuwse boerderijen op de eilandjes en vervenerswoningen in het dorp. Je kunt Giethoorn bekijken tijdens een vaartocht per fluisterpunter, kano of verzorgde rondvaart. 8 mei ben ik bevallen van een prachtige dochter! (ik heb dus iets minder tijd voor Columbus, dus jullie zullen iets minder van mij zien en horen...)

'560078' door ChristaThieme '560078' door ChristaThieme

NederlandGiethoorn

NederlandGiethoorn

De zonsondergang...te

ChristaThieme

Niet alleen in Canada of andere waterrijke landen kan je heerlijk kanovaren maar ook in ons eigen kikkerlandje. Er zijn vele plekken waar je de kano te water kan laten. Wij deden het in Giethoorn op één van de vele plassen die het dorp omgeven. Giethoorn wordt ook wel eens het Venetië van Nederland genoemd en ligt tegen het Nationaal Park de Weerribben Wieden. Het waterstreekdorp ligt in de kop van Overijssel en een bezoek is eigenlijk niet compleet als je niet op het water bent geweest. Je kan bij verschillende bedrijven een bootje huren; rustig varend in een Giethoornse punter, lekker peddelend in een kano of ontspannen achterover leunend in een fluisterboot.

'559227' door neretslok '559227' door neretslok

NederlandGiethoorn

NederlandGiethoorn

Gietern

neretslok

Nog eentje uit Giethoorn, dat heel vroeger Gietern heette. Vond het zonde om deze te laten liggen. Het is erg rustig en daar heb ik mee geboft. Normaal gesproken loop je over de hoofden van de toeristen heen, maar tijdens mijn wandeling kwam ik geen mens, geen hond, zelfs geen kip tegen. Heerlijk rustig, het kan nog wel.

'1094220' door keunings76 '1094220' door keunings76

NederlandGiethoorn

NederlandGiethoorn

Giethoorn zonder veel

keunings76

Ongeveer een maand geleden een weekend in Giethoorn geweest. We waren er nog niet eerder geweest en als Nederlander zijnde moet je dit een keer gezien hebben. We troffen het niet zo met het weer maar wel met de drukte. Er was echt helemaal niks te doen, terwijl het er zwart ziet van de mensen als je in het seizoen gaat. Goed plan dus! Deze fot nam ik met mijn mobiel op een moment toen de zon even doorbrak.

'1102985' door Imke1961 '1102985' door Imke1961

NederlandGiethoorn

NederlandGiethoorn

Mystiek is overal

Imke1961

Een mooie zonnige dag, gezellig een bootje huren in puur Hollands Giethoorn, drommen fotograverende Chinezen en Japanners en dan dit plaatje schieten.....

'1102984' door Imke1961 '1102984' door Imke1961

NederlandGiethoorn

NederlandGiethoorn

Mystiek is overal

Imke1961

Een mooie zonnige dag, gezellig een bootje huren in puur Hollands Giethoorn, drommen fotograverende Chinezen en Japanners en dan dit plaatje schieten.....