Giethoorn image
Giethoorn image Giethoorn image

Giethoorn

Reisgids

Giethoorn
Nederland
Vledder

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Het dorp is met zijn 2500 inwoners uniek door de vele boogbruggetjes, grachten en boerderijen op eilandjes. Giethoorn wordt ook wel “Venetië van het Noorden” genoemd. Het beste is om per boottocht met kano of verzorgde rondvaart het dorp te bekijken. Als je het varen wilt combineren is het heel gemakkelijk om ter plekke een fiets te huren.

Reisinspiratie

Van onze community

Image Title Image Title
Rietschoven
Giethoorn
Carolienduistermaat
Image Title Image Title
Gondelvaart Giethoorn
Giethoorn
Carolienduistermaat
Image Title Image Title
Kale takken
Giethoorn
MvanderKnokke

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type CStekker type F