Gelderland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hertenkijken op "de Hoge Veluwe"

Gelderland,
Nederland


De September maand is dè maand om in Nederland (Edel-)Herten te gaan kijken en fotograferen daar de "brosttijd dan weer plaats vindt. De tijd dat de grootste Herten door imponerend gedrag en eventueel felle strijd zoveel mogelijk hindes(vrouwtjes) probeert in te palmen. In een van de grootste natuurreservaten van ons land het nationaal park "de Hoge Veluwe" dat ca. 8,5 km lang is en zo'n 4,5km breed zijn er ideale plekken om dit allemaal gade te slaan en eventueel vanaf statief met een telelens te fotograferen ! Er zijn hiertoe een paar plaatsen in het park waar dagelijks aan het einde van de dag (vanaf ca. 17.00 uur) deze dieren vrij goed te zien en te fotograferen zijn. Men kan het park in met de auto (a € 6,00) of gewoon een kaartje kopen en lopend of met de fiets er in rondtouren (dagkaart € 7,00 voor volwassenen).
Langs de "Wildbaan in het park staan dagelijks vele liefhebbers met lange lenzen geduldig te wachten om dit schouwspel mee te maken. Als lens adviseer ik minimaal 200mm met een converter of liever nog een 300 of 400 al dan niet met 1.4x converter.
Het park heeft sinds jaar en dag ook gratis ter beschikking een scala aan witte fietsen die men kosteloos mag gebruiken om het park te verkennen.