Wandelen naar Mossel (Nederland) image
Patries

Wandelen naar Mossel (Nederland)

Op de Veluwe ligt een plaats waar je niet met de auto mag komen. Je kunt er fietsend of wandelend heen. We kozen voor het laatste. Dat bleek een goede beslissing.



Op de Veluwe ligt een plaats waar je niet met de auto mag komen. Je kunt er fietsend of wandelend heen. We kozen voor het laatste. Dat bleek een goede beslissing.



Het zoeken en vinden van bijzondere plekken op de Veluwe is Matthijs' zijn hobby. Behalve meelopen of mountainbiken, hoef ik niets te doen. Ik hoef alleen maar te genieten van hetgeen me elke keer wordt voorgeschoteld. Voorlopig zijn we nog niet klaar met ontdekken. In het grootse natuurgebied van Nederland valt er namelijk altijd wel iets te beleven.



De mountainbikes hadden we achter in de auto kunnen gooien, maar we besloten te gaan lopen. Niet op de gebruikelijke verharde looppaden, maar op onverharde en als mogelijk zo klein mogelijke paden. Tegenwoordig gaat dit een stuk makkelijker dan wat jaartjes geleden. Verdwalen is er niet meer bij. Nu wordt het ons gemakkelijker gemaakt door het gebruik van een app (topo gps, topo-gps.nl).



De heenweg namen we een andere route dan de terugweg. Deze prachtige terugweg is aan te bevelen. Je loopt door landerijen, naaldbossen, kronkelige eikenbossen en langs open vlakten. Geen mens kwamen we tegen. Eenmaal bij Boerderij Mossel zagen we de fietsers die via fietsknooppunten hun weg weten te vinden. Gooi bij dit restaurant de voetjes omhoog, eet een tosti, drink een cappuccino of een muntthee alvorens je aan de terugweg begint.



Wandelroute: ginkel mossel

Lengte: 5.0 km

Tijd: 1:07

Startpunt: Herberg Zuid-Ginkel, Verlengde Arnhemseweg 101, 6718 SM EDE